06. 08. 2014.

Bitka za Evropu

Fudbaleri Partizana sastaju se večeras na svom stadionu (20:45) sa šampionom Bugarske Ludogorecom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Izabranici Marka Nikolića imaju aktivan rezultat (0:0) posle prvih 90 minuta u Razgradu i bilo koja pobeda ih vodi u plej-of za Ligu šampiona.


Partizan večeras igra jednu od najvažnijih utakmica u sezoni. Iako ne treba stvarati prekomeran pritisak crno-belima, ova utakmica može da odluči mnogo toga.

Poslednjih dana se po raznim medijama provlače basnoslovni milioni koji bi se slili u kasu kluba iz Humske, kao i mogućnost igranja u grupama Lige šampiona gde crno-beli nisu učestvovali četiri godine. Pored ovih, nesumnjivo dobrih razloga za maksimalnu borbu, Partizan večeras brani kako lični renome, tako i ugled države. Jer u slučaju nepovoljnog rezultata po crno-bele, klub neće prestati da postoji, ali će se izgubiti i ono malo ugleda koji mu je preostao u Evropi.

Fudbal koji je Partizan igrao u prvom susretu nikoga nije oduševio, ali upravo jak i odlučan pristup, sa dosta žustre igre na sredini terena može da odluči večerašnjeg pobednika. Gotovo je sigurno da ni večeras nećemo videti spektakularan fudbal sa puno golova, ali ćemo sigurno videti izgaranje i požrtvovanost na svakom delu igrališta.

Marko Nikolić će moći večeras da računa na najjači tim, sa oporavljenima Sašom Ilićem i Dankom Lazovićem, koji su pretrpeli lakše povrede u prvom susretu. Gosti dolaze bez nekolicine povređenih fudbalera, ali ta činjenica svakako ne treba nikoga da zavara, jer Bugari imaju odlično izbalansiran i uklopljen tim sa "dugačkom" klupom.

Za večerašnji duel već nekoliko dana vlada veliko interesovanje, a skoro ceo kontigent karata koji je pušten u prodaju je planuo, te se večeras očekuje pun stadion u Humskoj 1.

(Igor Kamber, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar