15. 07. 2014.

Lazović pokrenuo valjak

Fudbaleri Partizana su svoju evropsku kampanju započeli trijumfom nad šampionom Farskih Ostrva, ekipom HB Toršavna rezultatom 3:0 (1:0). Strelci su bili Lazović u 14. i 64. minutu i Škuletić u 71. minutu utakmice. Revanš će biti odigran za sedam dana na stadionu Toršavna.


U prvom poluvremenu Partizan je stekao prednost, ali igrom crno-beli nikako nisu oduševili svoje navijače. Trajković je već u 4.minutu utakmice propustio veliku šansu da donese radost ekipi iz Humske, ali je za nekoliko centimetara zakasnio da loptu sprovede glavom u mrežu nakon centaršuta Drinčića.

Igrao se 14. minut kada su fudbaleri Partizana uspeli da otključaju bravu Farana, a strelac je bio Danko Lazović. Nakon kornera sa leve strane Grbić je sa prve stative prebacio loptu temenom na drugu stranu gde je usamljen bio Lazović i rutinski glavom sproveo loptu u mrežu gostiju.

Do kraja prvog dela Partizan je održavao terensku inicijativu, ali je bilo primetno da fali svežine i agresivnosti kod fudbalera u crno-beloj opremi, dok gosti nisu znali kako da priprete golu, večeras besposlenog, Milana Lukača.

U nastavku utakmice izabranici Marka Nikolića su dodali gas i počeli ozbiljnije da ugrožavaju gol Toršavna. Prilike su se ređale, ali malo zbog nedostatka sreće, a malo i zbog dobranih odbrana gostujućih golmana rezultat je i dalje bio 1:0.

To je trajalo do 65. minuta kada je nakon šuta glavom Škuletića i pogođene prečke na loptu natrčao pokretačka snaga "Parnog valjka" Danko Lazović i zakucao je pod prečku za dupliranje vođstva.
Partizan je iskoristio ovaj period dobre igre i već nakon šest minuta od drugog pogotka Lazovića uspeo da stekne prednost od tri gola.

Ponovo je Lazović bio taj koji je omogućio pogodak, ovoga puta u ulozi asistenta. On je uputio savršenu loptu za Škuletića koji je sa nekih sedam metara lagano poslao u mrežu.
Do kraja susreta su još nekoliko prilika za gol imali crno-beli, ali nisu uspeli da povećaju svoju ubedljivu prednost pred revanš koji će biti odigran za sedam dana.

Iako Partizan večeras nije igrao naročito dopadljiv fudbal, treba očekivati da će forma crno-belih ići uzlaznom putanjom u nastavku priprema. Postoje detalji koji mogu da nas ohrabre pred nastavak evropskih putešestvija crno-belih, ali je evidentno da prostora za napredak itekako ima.
Partizan će ime svog potencijalnog protivnika za narednu rundu kvalifikacija saznati na žrebu u petak.

(Igor Kamber, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar