17. 07. 2014.

Danilović radi protiv Partizana?

Ma kako idealno izgledalo sa strane, situacija u vrhu košarkaške sekcije Partizana nije ni blizu toga. To potvrđuju i današnji nemili dijalog prvog čoveka Uprave i glavnog stratega kluba.
Naime, iako se već duže vreme čelni ljudi KKP optužuju za nenamensko trošenje budžeta kluba i nedovoljno angažovanje u vezi sa traženjem sponzora i marketinškim delom, niko nije mogao ni da pomisli da će doći do sukoba između, po mnogima, dve najvažnije figure u modernoj istoriji Partizana.

Juče je, po rečima pouzdanog izvora iz kluba, došlo do sasvim očekivanog sukoba između Duška Vujoševića i predsednika Danilovića, i to povodom transfera Bogdana Bogdanovića u Fenerbahče.

Kako je na račun Partizana legla prva rata koja iznosi 650.000 evra, Vujošević je smatrao da to treba rasporediti na plate igrača, dok je Danilović insistirao na tome da prvo treba 20 odsto vrednosti transfera za konsalting, skauting i ostale usluge i još 10 odsto za usluge Bogdanovog menadžera.

To znači da je Partizan Danilovićevom intervencijom u startu ostao bez trećine novca koju je trebalo da dobije od transfera najtalentovanijeg srpskog košarkaša u tursku ekipu.

Sve je kulminiralo ponudom najtrofejnijeg trenera Partizana. On je tom prilikom predsedniku kluba ponudio svoj novac, moleći ga "da ne krade više od kluba"!!! Danilović je na to odgovorio u maniru nekih prethodnih predsednika naših fudbalskih klubova, priznajući da je oštetio klub, ali da nije učinio krivično delo, okrenuo se i otišao.

Tako su sva obećanja crno-belog, sada već, dua Vujoševića i Todorića, da će novcem od transfera isplatiti zaostale zarade iz ove sezone, pala u vodu, te je od ostatka dve plate dobio Gagić dok je povređeni kapiten Milosavljević morao da se zadovolji jednom.

Ostale zarade kapitena crno-belih biće nadoknađene novcem od transfera Žofrija Lovernja, a sa po jednom zaostalom platom će morati da se zadovolje i svi ostali koji će naredne sezone nastupati za crno-bele.

Za zaposlene van terena, ovoga puta, zahvaljujući predsednikovim ugovorima sa Bogdanovim agentom Raškovićem, nije ostalo ništa!

Ovo dodatno stavlja znak pitanja na već upitne odnose u klubu, kao i na to ko će, šta će i da li će uopšte sledeće sezone, mada je sve izvesnije da kod nekih više ne postoji želja da pruže 100 odsto sebe u ovoj, nikad težoj situaciji.

(Ivan Kovačević, PartizanBeograd.net)


3 komentara :

  1. Danilovicu, povuci se gospodski!!

    OdgovoriIzbriši
  2. A šta ćemo sa dugovanjima onima koji su otišli davno pa nas tužili?

    OdgovoriIzbriši
  3. Sramota je što brišete komentare u kojima se ne napada Danilović! Zaboravljate da je statistika neumoljiva - KKP je imao uspeha SAMO kad su na njegovom čelu bile dve igračke legende ostvarene i u svetskim razmerama - Kićanović i Danilović, a posle toga ide kanal! Zato treba voditi računa o interesu kluba na prvom mestu a ne o ličnim animozitetima ili simpatijama prema Daniloviću i Vujoševiću. Ovaj prvi je dokazao da uzima trofeje i bez Vujoševića, ali i da ima gde da ode , dok ovaj drugi jeste veliki trener ali lokalni, nikad on neće osvojiti krov sveta - u sportu se to samo u mladosti uči. Ko zna - zna, a ko ne zna, ni bog mu ne može pomoći.

    OdgovoriIzbriši