03. 07. 2014.

Bertans raskinuo ugovor, Kalnitis bez komentara!

Čini se da od sudijskog zvižduka koji je označio kraj finalne serije kojom je Partizan, po 21. put u klupskoj istoriji, osvojio naslov prvaka države, nema mira za crno-bele. Sasvim je izvesno da će, posle Žofrija Lovernja, četu Duška Vujoševića napustiti još jedan igrač.
Loše vesti nam ovoga puta donosi menadžer "crno-bele haubice" i prvi čovek Baltičke sportske agencije Arturs Kalnitis. On je na svom Twitter profilu objavio da je njegov klijent Davis Bertans raskinuo ugovor sa beogradskim klubom i da je od danas slobodan igrač.

Tako smo, odmah nakon ove informacije, kontaktirali Kalnitisa, ali je on uz izvinjenje odbio da komentariše bilo šta dok se ne oglase čelni ljudi iz crno-belog tabora. Ipak, sasvim je izvesno da je menadžer letonskog reprezentativca sve vreme pratio situaciju u San Antonio Sparsima, koji su raskinuli ugovor sa dosadašnjim krilnim centrom Metom Bonerom.

Iako je bilo sasvim jasno da će talentovani baltički šuter u skorije vreme napustiti redove crno-belih, ostaje nejasno zašto se nije radilo na tome da se naplati bar neko obeštećenje. Za to je, takođe, propuštena šansa pre nešto više od nedelju dana kada je odbijena ponuda Galatasaraja koji je ponudio 200 hiljada za njegov ugovor.

Podsetimo, Bertans je izabran u drugoj rundi NBA Drafta 2011. godine kao 42. pik od strane Indijane, ali je odmah potom prosleđen aktuelnim šampionima najjače košarkaške lige na svetu. "Parnom valjku", sada, ostaje da se pohvali imenom još jednog igrača kojeg je uzdigao u NBA sazvežđe.

(Ivan Kovačević, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar