03. 07. 2014.

Najbolji ragbista Partizana karijeru nastavlja u Rumuniji

Dosadašnji igrač Partizana, juniorski i seniorski reprezentativac Srbije u ragbiju, devetnaestogodišnji Stefan Đorđević karijeru će nastaviti u rumunskom Klužu.
Đorđević u dresu reprezentacije Srbije
Sjajan rad sa mlađim kategorijama u Ragbi akademiji "Partizan" nije prošao neopaženo u jednoj od najboljih evropskih liga. Tako je rumunski superligaš Kluž-Napoka danas potpisao profesionalni ugovor sa Stefanom Đorđevićem, dosadašnjim članom "Parnog valjka" i nacionalnih timova Srbije.

Đorđević je ove godine izabran za najboljeg člana Partizanove ekspedicije, a za naš sajt navodi da je još uvek iznenađen i da se raduje što će i dalje nositi crno-beli dres:
"Ragbi treniram već četiri godine, i od tada sam dres nosio na preko 50 utakmica. Bilo je uspona i padova, ali ništa ne bih postigao bez saigrača i trenera Marka Žeravice i Nemanje Babića koji su uvek bili tu za mene. Što se tiče rumunske lige, oduševljen sam odnosom prema samom sportu i prema meni kao prema novajliji, i nadam se da ću ovde uspeti da napredujem i podignem svoj nivo igre."

Podsetimo, ragbi klub Kluž-Napoka se takmiči u elitnom takmičenju, Superligi Rumunije, i prethodne godine je zauzeo šesto mesto, dok je najveći uspeh postignut sredinom prethodne decenije, kada je klub osvojio naslov vicešampiona države 2001. godine, a potom i dve godine zaredom osvojio Nacionalni kup (2002. i 2003. godine).

(Ivan Kovačević, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar