07. 05. 2014.

Mega vizura je šesti skalp u novom šampionskom pohodu!

Košarkaši Partizana zabeležili su pobedu na domaćem terenu nad Mega vizurom u okviru sedmog kola Superlige Srbije. Konačan ishod meča bio je 93:82 (28:29, 28:21, 19:17, 18:15), a crno-bele je svojom odličnom partijom nosio Bogdan Bogdanović.



Crno-beli su zabeležili šestu prvenstvenu pobedu nad uvek nezgodnom Mega vizurom. Meč je obilovao lepim i efektnim potezima sa obe strane. Viđena je veoma dobra partija Bogdana Bogdanovića, kome je očito veoma imponovala nagrada za "Zvezdu u usponu" koju mu je dodelila Evroliga. Škripalo je Partizanu u skoku tokom čitave utakmice- gosti su zabeležili čak 15 ofanzivnoh skokova, ali veoma dobar procenat šuta iz igre i odlična odbrana tokom drugog poluvremena doneli su Vujoševićevim momcima novi trijumf. Pored Bogdanovića, veoma dobar meč su odigrali Pavlović, Lovernj, Tepić, Gagić i Bertans. Ovim mečom je završen prvi deo nacionalnog šampionata, a pred uzvratne mečeve Parni valjak se nalazi na drugom mestu sa šest pobeda i jednim porazom.

Početak meča je obilovao poenima sa obe strane i već nakon tri i po minuta igre bilo je 14:9 za Partizan. Mega vizura je polovinom četvrtine izjednačila, a posle i prešla u vođstvo. Crno-beli nisu imali rešenje za sjajni ofanzivni skok ekipe Dejana Milojevića, mada su šutirali veoma dobro za tri poena. Nakon prve četvrtine vodili su gosti rezultatom 28:29.

Oba tima su nastavila sa veoma dobrim rolama u napadu, mada je Mega vizura bilo nešto konkretnija i vodila je 38:33 posle 13 minuta igre. Srpski šampion je serijom 9:0 povratio prednost (42:38), koja je rasla i do maksimalnih +10 jer je dva minuta pre kraja prvog poluvremena rezultat bio 50:40. Posle 20 minuta igre bilo je 56:50 za domaću ekipu. Većim delom druge deonice crno-beli su igrali dobro u fazi napada, a u momentima kada je odbrana bila na visokom nivou napravljena je dvocifrena razlika. Ekipu su nosili Bogdanović, Bertans i Pavlović. Ono što je bilo problematično svakako jeste veliki broj dozvoljenih skokova u napadu Mega vizure. 

U četvrtom minutu drugog poluvremena crno-beli ponovo dolaze do dvocifrene razlike- 64:53. Ponajviše zahvaljujući dobroj odbrani prednost Partizana je rasla, bilo je 73:58 dva i po minuta pre kraja trećeg kvartala. Ipak, serijom 7:0 gosti se vraćaju na -8, da bi se na poslednju pauzu otišlo sa rezultatom 75:67 u korist Parnog valjka.

Sve do šestog minuta poslednje deonice igralo se potpuno ujednačeno, da bi se onda crno-beli odlepili na 13 poena razlike nakon trojke Davisa Bertansa- 89:76, a u poslednja tri minuta susreta domaćin je ušao sa +17. Na kraju 93:82 u korist srpskog šampiona. 

(Dejan L. Bajić, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar