04. 05. 2014.

Preokret, čarke, isključenja, pobeda!

Košarkaši Partizana slavili su u Železniku na gostovanju kod FMP-a rezultatom 70:63 (18:16, 23:15, 8:25, 14:14) u okviru šestog kola Superlige Srbije. Meč su obeležili preokret srpskog šampiona i incidenti tokom četvrte četvrtine.



Na današnjem meču nisu nastupili Pavlović, Bogdanović i Musli jer je trener Vujošević s pravom očekivao pobedu nad današnjim rivalom i bez njih trojice. Ipak, nije počelo nimalo ružičasto po Partizan- domaća ekipa je vodila nakon prvih 10 minuta igre, a crno-beli su odigrali izuzetno lošu drugu deonicu, pa je na kraju prvog poluvremena bilo 10 poena razlike u korist FMP-a. Drugo poluvreme je donelo potpuno novu sliku o odnosu snaga dveju ekipa i Partizan je nošen dobrom odbranom, te sjajnom rolom Davisa Bertansa, došao do preokreta nakon šest minuta igre u trećoj deonici. Parni valjak je u drugih 20 minuta uspeo i da preuzme kontrolu nad skokom, ali i da napokon ubaci neke šuteve za tri poena. Do kraja nije bilo većih rezultatskih preokupacija i crno-beli su zasluženo došli do pete prvenstvene pobede u šestom kolu Superlige Srbije. Pored Bertansa, istakli su se još i Nikola Milutinov, Milenko Tepić, kao i Boris Dalo.

Ono što će se ipak dugo pamtiti iz ovog meča jeste incident koji je izbio nešto malo više od pet minuta pre isteka vremena kada je Žofri Lovernj nervozno odreagovao nakon nefer poteza Slobodana Dunđerskog. Naime, plejmejker FMP-a je zakačio Partizanovog kapitena po licu dok je ovaj bio u raspravi sa drugim igračem iz protivničkog tima. Tek što se smirilo stanje na terenu, došlo je do koškanja kod zapisničkog stola, a tu su najdeblji kraj izvukli trener crno-belih Duško Vujošević i sportski direktor FMP-a Vladan Mitrović. Njima dvojici se van terena pridružio i Žofri Lovernj.

Na polovini prve četvrtine bilo je 9:9, obe ekipe su dobro trčale kontre i gledala se veoma brza košarka. Ipak, na kraju prve deonice bilo je 18:16 za FMP.

Ekipa Milana Gurovića povećava prednost na samom početku drugog kvartala, pa je već u 13. minutu bilo 27:20 za domćina. U ovom delu igre crno-beli su se mnogo mučili u napadu, a tim iz Železnika je uspeo to da iskoristi i da četiri minuta pre kraja meča dođe do prve dvocifrene prednosti- 32:22. Partizanova igra se nije ništa popravila i na veliki odmor se otišlo sa rezultatom 41:31 u korist FMP-a. 

Partizan je znatno bolje otvorio drugo poluvreme, a nakon odmora viđena je potpuno druga ekipa crno-belih. Zaigrali su bolje u odbrani, iskontrolisali su skok, a Bertans je vezao dve trojke na samom početku četvrtine, ujedno i prve poena van linije 6,75. Sredinom kvartala Parni valjak je izjednačio, a potom i poveo- prvi put nakon 17 minuta igre. Prednost je konstantno rasla, a na kraju treće četvrtine bilo je 56:49 za branioca titule šampiona Srbije.

U četvrtu četvrtinu crno-beli nisu preneli onaj tempo s kraja treće deonice, pa je pet minuta pre kraja bilo 58:54 za Partizan. Tada je došlo do incidenta na terenu, a potom i između trenera Vujoševića i sportskog direktora FMP-a. Oba aktera ovog drugog koškanja su isključena sa meča, kao i kapiten Žofri Lovernj. Gurovićev tim je uspeo da priđe na samo dva poena razlike, ali odlični Davis Bertans pogađa trojku i ulaz za novih +7, bilo je 66:59 dva i po minuta pre kraja utakmice. Parni valjak je iskusno odigrao u preostalom vremenu i došao je do pobede- 70:63. 

(Dejan L. Bajić, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar