11. 11. 2013.

Šampion silan u Pecari!

Nagađalo se da crno-bele čeka teška utakmica u Širokom, pogotovo posle drame sa Fenerbahčeom, ali je šampion uspeo da opravda ulogu favorita i pobedom se osami na prvom mestu Jadranske lige.


Široki Primorka - Partizan 60:81
(10:24, 15:15, 18:20, 19:22)

Prva četvrtina je protekla u znaku paklenog ritma crno-belih. Partizan je bukvalno igrao protiv Džonatana Džonsa, koji je postigao 7 od 10 poena domaćih. Crno-beli su ovu deonicu igre dobili rezultatom 24:10 i, čini se, već tada osigurali pobedu.

Druga deonica je bila nešto bolja po ekipu Širokog, koja je uspela da održi istu razliku. Tome je najviše doprineo mladi Domagoj Bošnjak, dok se u redovima crno-belih, pored standardnih Bogdanovića i Milosavljevića, istakao i mladi Boris Dalo.

"Parni valjak" je u drugo poluvreme krenuo pomalo konfuzno, ali se ubrzo vratio prepoznatljivoj granitnoj odbrani i kontroli skoka. To je rezultovalo i sve boljom igrom u fazi napada, te je Partizan uspeo da svoju prednost poveća na maksimalnih +20. U nastavku je šansu dobio mladi Mihajlo Andrić, ali ni to nije pomoglo domaćoj ekipi da dođe do povoljnog rezultata.

Strateg Partizana je u poslednjoj četvrtini priliku pružio Bezbradici i Šaliću, a sa "terorom" su u svom stilu nastavili Bogdanović i Milosavljević, što je bilo sasvim dovoljno za sigurnu pobedu i +21.

Koliko raduje dobra partija mladog plejmejkera Daloa i nastavak dominacije u skokovima (40:18), toliko bi trebalo da brine igra Partizanova prva dva centra, Muslija i Gagića (zbirno 3 poena i 3 skoka).

(Ivan Kovačević, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar