12. 11. 2013.

Branka Luković za PartizanBeograd: Još uvek čekam svoju šansu!

Najmlađa lepotica iz ŽKK Partizan i osvajačica bronze na juniorskom Evropskom prvenstvu u Vukovaru, Branka Luković za naš sajt govori o pobedi u derbiju, treninzima, problemima sa kojima se ekipa suočavala na početku sezone, navijačima...


Sve čestitke na pobedi, jako teška utakmica za vas, pogotovo u trećoj četvrtini gde je bilo puno grešaka sa obe strane. 

-Treća četvrtina je uglavnom presudna na svakoj utakmici, mi smo bili koncentrisaniji, manje grešili i na iskustvo okrenuli rezultat u svoju korist. 

Letos ste sa juniorskom reprezentacijom doneli bronzu u Beograd. Koliko je to uticalo na vaše samopouzdanje? 
-Evropsko prvenstvo je za mene bilo nezaboravno iskustvo, puno novih stvari sam naučila u reprezentaciji što je svakako dosta uticalo na moje samopouzdanje. 

 Igrate na dva fronta, regionalnu ligu i domaću. Koliko znači osamnaestogodišnjakinji toliki broj jakih utakmica? 
-Igranje na dva fronta svakako puno znači svakom mladom igraču, ali ja svoju šansu još uvek čekam. Naporno treniram i minutažu nadomeštavam u juniorskoj ligi, ali se nadam da ću uskoro dobiti šansu da se oprobam i u seniorskoj košarci. 

Vi ste jedna jako mlada ekipa koja je nasledila jednu vrlo uspešnu generaciju Partizana. Da li osećate pritisak zbog triple krune prosle sezone? 
-Apsolutno ne osećamo nikakav pritisak i nikakvu tenziju. Stručni štab na čelu sa Milanom Dabovićem je ove godine zacrtao neke druge stavove - da ova sezona bude sezona konsolidacije- igračke, stručne i finansijske. 

Ekipa je kasno počela sa pripremama, tek ste se 26. avugusta skupili. Da li ste nadoknadili nedostatak bazičnih priprema? 
-U početku je bilo teško, ali smo brzo ušli u ritam i nadoknadili nedostatak bazičnih priprema, to se može videti i po našim rezultatima, trenutno smo jedna od najspremnijih ekipa. 

Da li vam znači podrška navijača na domaćim utakmicama s obzirom da imate težak raspored, igrate i po 2 utakmice nedeljno? 
-Svaki navijač nam znači i podrška nam je jako bitna. Na EP u Vukovaru sam to prvi put osetila, kada je pubilika bila naš šesti igrač, što nam je i pomoglo da stignemo do bronzane medalje.Ovim putem bih pozvala navijače da dođu u što većem broju i podrže nas!

Branka je odavno ljubimac navijača
(Ivan Kovačević, www.PartizanBeograd.net)




Nema komentara :

Objavi komentar