05. 04. 2013.

Епилог дербија: Звезди меч без публике у "Пиониру", Вујошевићу две утакмице суспензије!

Кошаркашки клуб Црвена звезда Телеком играће без присуства публике у "Пиониру" утакмицу 3. кола Агрожив Суперлиге Србије против нишког Константина, док је тренера Партизана мтс Душко Вујошевић суспендован на две утакмице због повлачења судије током "вечитог дербија", одиграног у "Пиониру" у среду, саопштио је директор такмичења Предраг Бојић.

 Осим једном утакмицом играња без навијача, Црвена звезда је кажењена и новчаном сумом од 59.000 динара због уласка навијача у терен и гађања лоптом тренера Партизана Душка Вујошевића. Такође, Звезда се кажњава са још 118.000 динара због неспортског понашања гледалаца, убацивања предмета у терен.

Тренер Партизана Душко Вујошевић ће осим два меча суспензије, морати да плати 23.600 динара због добијања техничке грешке, а кажњен је и спортски директор клуба из Хумске Драган Тодорић са 59.000 динара због неспортског понашања према судији Обркнежевићу. 

Кошаркаш Партизана Давис Бертанс кажњен је са 118.000 динара и једном утакмицом неиграња због дисквалификујуће грешке и чињенице да је био виновник инцидента. Првотимац Црвене звезде Бојан Суботић кажњен је са 59.000 динара због дисквалификујуће грешке током утакмице, док је његов саиграч Демаркус Нелсон оглобљен са 23.600 динара због уласка са клупе током инцидентне ситуације.

Казне нису избегле ни судије. Обркнежевић је суспендован три утакмице због непримењивања Правила игре, а са по једним мечом суспензије кажњени су Нешовић и Мажић, због истог пропуста током дербија у "Пиониру".

Извор: sportal.rs