01. 06. 2014.

Partizan trijumfom u Železniku utvrdio pol-poziciju!

Košarkaši Partizana su posle produžetaka da dođu do trijumfa nad Crvenom Zvezdom Telekom rezultatom 82:78, i tako se osame na liderskog poziciji tabele nacionalnog prvenstva.

Početak utakmice je, što se tiče Partizana, puno obećavao, pogotovo ako se uzme u obzir da su poeni u prvih 7 minuta u njegovom taboru bili ravnomerni raspoređeni a da je najefikasniji bio mladi centar Nikola Milutinov sa 4 poena. Crno-beli su u potpunosti kontrolisali utakmicu, pre svega granitnom odbranom, te se tako na prvi otišlo uz rezultat 24:15 u korist gostiju. Treba napomenuti da je ovakvom rezultatu doprinela i očajna igra pleja crveno-belih De Markusa Nelsona.

U drugoj četvrtini "Parni valjak" nije uspeo da održi tempo iz prethodnog dela, ali je ipak uspeo da nadigra svog protivniksa. Krenulo se sa igrom "koš za koš", a prenost Partizana je zajedničkim snagom održavao trio Bogdanović - Pavlović - Bertans. Sve u svemu, crno-beli su i u ovom delu igre bili bolji, pa je tako prvo poluvreme završeno sa 11 poena prednosti.

Odmor kao da je poremetio beogradske crno-bele, pa je ekipi iz Železnika dopušteno da se približi na samo tri poena razlike, zahvaljujući solažama Blažiča i Dženkinsa, ali pre svega slabijoj odbrani gostiju kojoj je umnogome doprineo dvostruki sudijski kriterijum, u zavisnosti od koša pod kojim se igralo. Tako je, na oduševljenje železničke publike, Crvena Zvezda Telekom ponovo bila u igri za prvo mesto.

Poslednja četvrtina počela je slobodnim bacanjima za Bogdana Bogdanovića. Ubrzo zatim, crveno-beli su došli do izjednačenja i poena prednosti, što je dovelo do rezultatske klackalice koja je krajala do kraja regularnog vremena. Kako su Pavlović i Bertans pred sam kraj imali po 4 lične greške, bilo je sasvim jasno da će sav teret pasti na Bogdanovićeva pleća. U poslednjim trenucima meča, Bogdanović je sa linije slobodnih bacanja izjednačio, a zatim i poklonio napad domaćoj ekipi. Na svu sreću, Marjanović očigledno nije znao šta dalje sa loptom koju je osvojio u skoku, pa je na opšte iznenađenje pokušao da uputi šut za 3 poena koji je više ličio na pas iz američkog fudbala nego na bilo šta vezano za košarku. Šut je, naravno, bio neprecizan, pa se otišlo u produžetak.

Produžetak je, uprkos nadanjima domaćih da će ga dobiti dužom klupom, odlučio onaj koji je prikazao dve možda najslabije partije u ovoj sezoni, Bogdan Bogdanović. On je sa svojih 7 poena, i uz sjajnu igru kapitena Lovernja, utvrdio aktuelnog šampiona na pol-poziciji šampionata i dao mu dobre šanse da u doigravanju ima prednost domaćeg terena.

Najefikasniji u timu crno-belih bili su Lovernj sa 12, Pavlović sa 20 i Bogdanović sa 24 poena, koji definitivno zaslužuje i epitet najboljeg igrača na utakmici. Najbolji skakač je bio kapiten Lovernj sa 15 skokova (4 u napadu i 11 u odbrani).

U narednom kolu Partizan dočekuje FMP Radnički, gde će pobedom u potpunosti obezbediti prvo mesto i najbolje mesto pred početak doigravanja za odbranu titule prvaka države.

(Ivan Kovačević, PartizanBeograd.net)


Nema komentara :

Objavi komentar