31. 05. 2014.

VK Partizan je četvrti klub Evrope, upkos svemu!

Parni valjak je poražen u utakmici za treće mesto na završnici Lige šampiona od Primorja iz Rijeke rezultatom 12:6 (2:0, 0:3, 4:4, 0:5). Tri četvrtine je Partizan bio ravnopravan rival favorizovanom šampionu Jadranske lige i Hrvatske pokazavši koliki potencijal ima ovaj mladi tim.


Ovi više nego sjajni momci nisu uspeli da se domognu trećeg mesta na fajnal siksu, ali i ovaj meču su odigrali sasvim korektno, šta više, oni su u današnjem meču ušli u poslednjih osam minuta sa zaostatkom od jednog gola. Naizgled veliku razliku Riječani su napravili u poslednjoj četvrtini. Većim delom meča je sve dobro funkcionisalo, a prvu deonicu su crno-beli rešili u svoju korist rezultatom 2:0. Ipak, iskusan tim, kakav jeste Primorje, nije dozvolilo iznenađenje furiozno odigravši drugu i poslednju četvrtinu u kojima nisu dozvolili Beograđanima da postignu niti jedan pogodak.

Partizan je završio ovosezonsku Ligu šampiona na četvrtom mestu, a na ovom završnom turniru je bio bolji od Pro Reka, tima sa velikim budžetom i renomeom. Iza Vujasninovićeve ekipe je završila i Breša, tako da sportskoj javnosti ostaje samo da se divi velikom rezultatu ovog mladog i perspektivnog tima. Ukoliko uprava crno-belih uspe da zadrži ovaj tim na okupu za sledeću sezonu, nesumnjivo je da će Partizan moći još više i još dalje. Nažalost, to ne zavisi od sportskih dostignuća i ljudskih osobina ovih momaka, već isključivo od novca. 

Crno-beli su fenomenalno otvorili meč pokazavši izuzetno strpljivu igru. Riječani nisu imali rešenja za veoma čvrstu odbranu ekipe Vladimira Vujasinovića kojom je komandovao iskusni golman Slobodan Soro. Posle prvih osam minuta bilo je 2:0 za Partizan.

Poptpuno drugačija situacija viđena je u drugoj četvrtini. Hrvatski šampion je uspeo da izjednači, a potom i povede devet sekundi pre kraja prvog poluvremena. Na veliki odmor se otišlo pri rezultatu 3:2 za Primorje, a ono što je bilo zabrinjavajuće jeste činjenica da Partizanovi momci nisu postigli nijedan gol u drugih osam minuta, dok su primili čak tri. 

Drugo poluvreme donelo je dosta otvoreniju igru sa obe strane koja je obilovala golovima. Na kraju veoma uzbudljive treće četvrtine bilo je 7:6. Uspevao je Partizan da izjednači više puta, ali mu se nije dalo da povede protiv iskusnog tima Primorja. 

Početkom četvrte deonice mađarski asovi braća Varga svojim golovima donose prednost Riječanima od 10:6. Do kraja meča Primorje je postiglo još dva gola i meč je završen rezultatom 12:6 u korist formalne gostujuće ekipe. 

(Dejan L. Bajić, PartizanBeograd.net)




Nema komentara :

Objavi komentar