30. 05. 2014.

Za lidersko mesto, u uvek gostoljubivom Železniku

Sutra će, u večernjem terminu, u hali beogradskog prigradskog naselja Železnik, "Parni valjak" gostovati Crvenoj zvezdi Telekom i igrati za prvo mesto pred doigravanje.

U ovaj meč crno-beli ulaze posle dve uzastopne pobede, protiv Crnokose i Metalca, dok je rival u prethodna dva kola zabeležio isto toliko poraza protiv Mega Vizure i kragujevačkog Radničkog. To, međutim, ne mora da znači puno, jer je Partizan u toj hali apsolutni gost, a možda ni toliko.


Iako, po rečima stručnog štaba Partizana Duška Vujoševića, šampiona za taj teren vezuju isključivo dobre uspomene vezane za dobre rezultate i pobede, sasvim je jasno da niko iz Partizana neće skoro zaboraviti pljuvanje i drmanje koševa od pre 2 godine, kada niko nije reagovao i kada je navijačima ekipe iz Železnika pokazano da im je na domaćem terenu dozvoljeno apsolutno sve.

Na kraju krajeva, to će Partizanovom sportskom sektoru biti samo motiv više da na terenu pokažu zašto iz Evrope stižu samo priznanja i zašto se već toliki niz godina "Parni valjak" nalazi u samom vrhu košarke ovog kontinenta.

Partizan bi pobedom stekao bolji skor i dobre uslove za prednost domaćeg terena u, sada već izvesnom, skraćenom izdanju plej-ofa gde će biti odigrana samo finalna serija. Početak utakmice je zakazan za 20.15.

(Ivan Kovačević, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar