30. 05. 2014.

Ponos SD Partizan stao pred Radničkim, sutra za treće mesto

Vaterpolisti Partizana poraženi su u polufinalnom meču završnice Lige šampiona od Radničkog rezultatom 9:4 (1:2, 2:3, 0:2, 1:2). Sutra ih očekuje meč za treće mesto u Evropi protiv poraženog iz susreta Barseloneta- Primorje.



Fatalni nedostatak na današnjem susretu po ovaj mladi tim Partizana predstavljao je izostanak trenera Vladimira Vujasninovića koji je zbog crvnog kartona u meču sa Pro Rekom suspendovan. Ipak, treba prizanti da je Radnički odigrao fantastičan meč i da se zasluženo našao u finalu Lige šampiona. S obzirom na sve što se dešavalo Parnom valjku u sezoni koja je iza nas, niko nema pravo da bude nezadovoljan ovim rezultatom. Tim koji je u proseku star 22 godine uspeo je da se nađe među četiri najbolja evropska imena. Crno-belima je večeras nedostajalo iskustvo, ali Partizanovi mladići su plasmanom ovde uspeli da uđu u anale bogate klupske istorije.

Beogradski tim nije imao rešenja za sjajnu odbranu Radničkog kojom je komandovao fantastični golman Radić. U fazi napada razliku je napravio Zloković, ali i prefinjena i precizna dodavanja Filipa Filipovića. U crno-belom timu najistaknutiji je bio Dušan Mandić sa dva postignuta gola, dok je Slobodan Soro sve vreme branio na izuzetno visokom nivou.  

U prvoj četvrtini se vodila ujednačena borba u kojoj se malo bolje snašao Radniički i nakon prvih osam minuta bilo je 2:1 za Kragujevčane. Važnost meča je učinila svoje i nije se gledao preterano efektivan vaterpolo.

Duga deonica igre nije donela ništa novo. Ponovo se igralo dosta izjednačeno, a favorizovani tim je uspeo da stvori prednost od dva gola razlike ponajviše zahvaljujući odličnom Zlokoviću. Na veliki odmor se otišlo sa rezultatom 5:3 u korist Radničkog.

Prvih pet minuta u drugom poluvremenu nije viđen nijedan pogodak, a centralne figure ovog perioda bili su golmani Soro i Radić. I ovu četvrtinu je formalni gost na današnjem susretu dobio, ovoga puta sa 2:0. Uoči poslednjih osam minuta bilo je 7:3. 

Poslednji kvartal nije doneo ništa novo. Radnički je očuvao stečenu prednost i u jednom momentu vodio je sa čak šest golova prednosti, a poslednja deonica je završena rezultatom 1:2. Partizan ipak nije imao snage za novo čudo i Radnički će igrati u finalu Lige šampiona. 

Ćuk i družina igraju sutra od 18.30 časova za bronzanu medalju na fajnal siksu najjačeg evropskog klupskog vaterpolo takmičenja.

(Dejan L. Bajić, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar