02. 06. 2014.

Jednake kazne za aktere derbija u Železniku!

Žaljenje na svim mogućim nivoima i ukazivanje na besmisao pojedinih odluka direktora KLS Dragana Gogića, samo je pogoršalo stvari u njegovom odnosu sa Partizanom. On je, naime, odredio kazne za incidente na prethodnom derbiju kola, ponovo dopustivši sebi da postavi znak jednakosti između napadača i napadnutog. 
Iako je već odavno svima jasno na koju stranu vuče vrhuška Lige, niko nije mogao ni da nasluti da će epilog biti ovakav. U najboljem slučaju, pričalo se, neće biti ništa, Ipak, direktor takmičenja Dragan Gogić nije tako mislio, pa je odlučio da nadmaši sam sebe.

U saopštenju koje se odnosi na utakmice 12. kola, Gogić je Partizanu izrekao kaznu u visini od 400.000, dok je Crvena Zvezda dužna da plati 380.000 dinara. Sva je sreća što trener crno-belih Duško Vujošević nije ponovo skinuo, inače bi u slučaju takvog "incidenta" Partizan još veću sumu.

Ako se ne ulazi u visine kazni i kriterijume po kojima se to određuje, a zna se da su navijači oba tima ubacivali predmete, baklje i topovske udare, mora se napomenuti da navijači Partizana nisu bakljama gađali protivničke igrači i nisu ulazili u teren kako bi se obračunali sa njima. Tako i dolazimo spornog dela saopštenja:
Ovaj previd, ili namerna greška, još strašnije deluje ako se pogleda snimak utakmice (u koji su delegat i direktor takmičenja svakako imali uvid) i vidi da je strana kojoj je izrečena minimalna kazna tim istim bakljama htela da naudi igračima aktuelnog šampiona.

Upadanje domaćih navijača na konferenciju za novinare, naravno, nije ni pomenuto, kao da se nije desilo.

Da se priča ne završi samo na tome, delegat se pobrinuo kažnjavanjem sportskog direktora Partizana Dragana Todorića zbog "nesportskog komentarisanja suđenja" i "ugleda lige" u visini od 115.000 dinara. Problem je samo u tome što je KLS svoj ugled srozala dopuštajući da se igra po FIBA i po ULEB pravilima i kao najveći problem predstavljajući skidanje sakoa, napravivši od celog takmičenja cirkus u čiju regularnost malo ko veruje.

Sve i da je tako, i da su Todorić i Partizan stvarno krivi koliko su po ovom saopštenju dužni, postavlja se pitanje uslova za igru u hali u Stjepana Supanca ali, kako ovo nije prvi incident, i prisustvo same same publike Crvene Zvezde Telekom.

(Ivan Kovačević, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar