01. 06. 2014.

FMP stiže u Halu sportova!

Košarkaši Partizana će dočekati tim Milana Gurovića na Novom Beogradu u okviru 13. kola Superlige Srbije. Crno-belima ova utakmica nema velik rezultatski značaj, jer je prvo mesto uoči doigravanja već obezbeđeno.


Parni valjak je u prošlom kolu došao do veoma važne pobede nad Crvenom zvezdom Telekom i tako obezbedio prvo mestu u regularnom delu Superlige Srbije, odnosno prednost domaćeg terena u utakmicama doigravanja. Upravo zbog toga, ali i zbog gustog rasporeda utakmica, realno je očekivati da trener Duško Vujošević odmori igrače koji su u poslednjih nekoliko mečeva izneli najveći teret. Ipak, kako god bude izgledala Partizanova rotacija igrača, pitanje o ulozi favorita se neće postovljati. Crno-beli se nalaze u veoma dobroj formi i maksimalno rasterećeni ulaze u finiš ligaškog dela domaćeg prvenstva.

Tim iz Železnika je u prošlom kolu bio bolji od Radničkog, mada je još ranije izgubio svaku šansu da se nađe u doigravanju nacionalnog šampionata i peto mesto će biti njihov najveći mogući domet u Superligi Srbije. Upravo rezultat iz prošlog kola svedoči o potencijalu mladog tima FMP-a koji iza sebe ima veoma dobru sezonu. Oni su tokom sezone uspeli da zabeleže pobedu nad Partizanom u Kupu Radivoja Koraća i nema sumnje da će dati sve od sebe da taj uspeh ponove. Ni u prvom delu domaće lige crno-beli nisu lako došli do trijumfa, mada je taj meč upamćen po isključujućim greškama i incidentima. 

Ono što je sigurno jeste da će ovaj meč prijati svim košarkaškim sladokuscima, upravo zbog rasterećenosti obeju ekipa. Sutrašnji meč počinje u 19.30 časova, a u Halu sportova se ulazi slanjem poruke na 1003 čime se pomaže pogođenima u poplavama širom zemlje.

(Dejan L. Bajić, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar