19. 12. 2013.

EL: Crno-beli u TOP16

Košarkaši Partizana poraženi su večeras u 10. kolu Evrolige od moskovskog CSKA rezultatom 62:73, po četvrtina (19:20, 17:23, 13:16, 13:14). Crno-beli su i pored poraza u Beogradu uspeli da se plasiraju u TOP16 fazu Evrolige.

Turski Fenerbahče savladao je šampiona Francuske Nanter, a Partizan je prošao u sledeću fazu takmičenja.

Početak meča okarakterisala je čvrsta odbrana na obe strane, kod crno-belih odlični su bili Musli i Lovernj. Gosti su preko Kauna poveli, a on je bio najzapaženiji kod Moskovljana u prvoj četvrtini. Na svega nekoliko sekudni do kraja prve deonice igre Milosavljević je uspeo da pogodi trojku sa svoje polovine i stavi gostima do znanja da će Partizan igrati na pobedu. 

U drugoj četvrtini osim Milosavljevića crno-beli su delovalo bledo, igalo se koš za koš, a Teodosić je uspeo da postigne nekoliko brzih poena, pa je CSKA imao sedam poena prednosti na kraju prvog poluvremena.

Početkom trećeg dela igre Partizan je zaigrao energičniji i malo po malo stizao prednost protivnika. Gosti su u završnici napravili seriju od 9-0 i završili treću deonicu u svoju korist.

Poslednji period igre kao da je doneo novu energiju crno-belima. Odlična atmosfera u Pioniru i pet vezanih poena Bogdanovića dovela su košarkaše Partizana na samo tri poena zaostatka. U samom finišu domaći su posustali, a CKSA je slavio. 

Najbolji pojedinac kod domaćih bio je Dragan Milosavljević sa 17 poena i pet skokova, zapaženi su bili i Lovernj i Musli sa po 11 postignutih poena.

Košarkaše Partizana u nastavku takmičenja ne čeka ni malo lak posao, jer će igrati u grupi sa Real Madridom, koji takmičenje u prvom delu sezone završava sa maskimalni učinkom. Sa izabranicima Duška Vujoševića naći će se i večerašnji protivnik CSKA, a tu je i uvek nezgodni turski predstavnik Galatasaraj. 

(Miloš Stanić, PartizanBeograd.net) 



Nema komentara :

Objavi komentar