15. 12. 2013.

ABA: Crno-beli bolji od Podgoričana

Košarkaši Partizana pobedili su večeras ekipu Budućnosti u 12. kolu ABA lige rezultatom 72:65, po četvrtinama ( 16:12, 19:21, 19:22, 18: 10). 

Ovom pobedom crno-beli su se izjednačili sa Crvenom Zvezdom i obe ekipe sada imaju po 21 bod. Ekipu Partizana predvodili su izuzetno raspoloženi Kinsi, Milosavljević i Lovernj, a istakao se i Musli.

Početak utakmice okarakterisala je loša realizacija šuta obe ekipe. Crno-beli su se ipak bolje snašli i uspeli da prvu četvrtinu privedu kraju u svoju korist.

Na početku drugog perioda igre košarkaši Budućnosti delovali su spremnije i uspeli su da smanje prednost Beograđana, na poluvreme se otišlo rezutatom 35:33.

Crno-beli su u nastavku utakmice postizali poene iz igre, ali su bili nešto lošiji sa linije penala, pa su Podgoričani sve vreme imali rezultatski priključak, a u jednom trenutku i dva poena prednosti.

Loša realizacija šuta za tri poena kod crno-belih i nekoliko trojki ekipe iz Podgorice uvele su meč u neizvesnu završnicu. Košarkaši Partizana bolje su se snašli u poslednjim minutima, a zablistao je Dragan Milosavljević ubacivši dve trojke za crno-bele.

Ovo je bila jubilarna 800. utakmica Duška Vujoševića na klupi crno-belih. Košarkaši Partizana takmičenje u ABA ligi nastavljaju sledećeg vikenda gostovanjem Cedeviti u Zagrebu.

(Miloš Stanić, PartizanBeograd.net) 





Nema komentara :

Objavi komentar