26. 10. 2013.

U Skoplje po prvi gostujući skalp

Košarkaši Partizana će krenuti u potragu za novom regionalnom pobedom u utakmici 5. kola ABA lige protiv ekipe MZT Skopje Aerodroma u nedelju 27. oktobra od 17 časova. 

Crno-beli se spremaju na put nakon veličanstvenih evropskih +30 protiv Nantera u četvrtak uveče.U poslednjem meču regionalnog takmičenja šampion Jadrana olako je savladao Zadar (80:65) u Pioniru i svakako želi da nastavi sa dobrim partijama počevši od nedeljnog gostovanja u Makedoniji.

Partizan u dosadašnjem delu sezone još nije zabeležio pobedu u gostima, premda je ovo tek treća utakmica srpskog šampiona koju će igrati na strani. Podsetimo, Partizan je doživeo poraze od Krke i Barselone na gostujućim terenima, dok je na svom parketu besprekoran- 4 ubedljive pobede na 4 meča.

MZT igra dosta promenljivo na startu takmičenja i ponovo se nameće kao ekipa koja igra mnogo bolje na domaćem, nego na gostujućem terenu. Oni su do sada zabeležili pobede u Skoplju nad Olimpijom i Budućnošću, dok su pretrpeli poraze od Cedevite i Solnoka na gostovanjima. Skopska ekipa najviše nada polaže u iskustvo Todora Gečevskog, kao i u odličan šut Damjana Stojanovskog. Raka rana ove ekipe jeste skok- trenutno su ekipa sa najmanje uhvaćenih lopti u ligi.

Apsolutni šampion Srbije i Adrijatika će poneti epitet favorita u ovom meču, a ako ponovi dobru odbranu iz prethodna dva meča, visok procenat šuta iz igre i veliki broj poena iz tanzicije, onda MZT neće imati šta da traži u ovom susretu.

(Dejan L. Bajić, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar