26. 10. 2013.

Partizanu samo bod protiv Napretka

Utakmica desetog kola Jelen Super lige između Partizana i Napretka završena je bez pobednika, rezultatom 1:1.  Crno-beli nisu uspeli da realizuju veliki broj šansi pogotovo u drugoj deonici igre.

Fudbaleri iz Humske bolje su otvorili utakmicu i nametnuli svoju igru. Prvu priliku propustio je Fofana u 9. minutu pogodivši prečku iz voleja. Ubrzo potom Jojić nije iskoristio situaciju jedan na jedan sa protivničkim golmanom Krznarićem. Nastavak prvog poluvremena doneo je nešto statičniju igru, uglavnom na sredini terena uz veliki broj prekršaja sa obe strane. Na samom kraju prvog dela igre crno-beli su preuzeli inicijativu, ali nisu uspeli da postignu gol. 

Na startu drugih 45 minuta igre Partizan je izgubio loptu na protivničkoj polovini terena, a iskusni Mirosavljević je dugim pasom proigrao Nikolu Trujića koji je predriblao golama Stojkovića i poslao loptu u prazan gol za vodstvo Napretka, igrao se 47. minut. Crno-beli su nakon primljenog gola zaigrali ofanzivnije, a rezervista Kojić u 50. minuta iz velike blizine pogađa prečku. 

U nastavku drugog dela igre nizale su se šanse na obe strane. Kraj utakmice protekao je u znaku igrača Partizana, koji nisu uspeli da realizuju nekoliko odličnih prilika.

Rezervista Predrag Luka postigao je pogodak za Partizan u 88. minutu, nakon odličnog dugog pasa Đembe Đembe. 

Na kraju meča igrač Napretka Miloš Bajić uspeo je da nakon rasprave dobije crveni karton. Ljojić je u nadohnadi vremena iz slobodnog udarca pogodio stativu i time stavio tačku na ovaj susret. 

U sledećem kolu ˝Parni valjak˝ gostuje najvećem rivalu Crvenoj Zvezdi u 145. sudaru večitih. Pre ovog meča fudablere Partizana očekuje gostovanje u Nišu na utakmici osmine finala Kupa Srbije protiv Radničkog.

(Miloš Stanić, PartizanBeograd.net) 




Nema komentara :

Objavi komentar