18. 06. 2013.

Вујошевић: Ову сезону сматрам најуспешнијом у каријери

Душко Вујошевић, тренер Партизана, био је гост Владана Тегелтије у емисији ''Зона Прес'' на СОС каналу. Он је одговарао на различита питања која су му поставили навијачи Партизана.

Вујошевић је коментарисао читаву сезону, тим и састављање истог, финансијску ситуацију, прелазни рок, навијаче, Евролигу итд. Такође, он се присећао дугогодишњег рада у Партизану, бивших играча и утакмица.



Тренер црно-белих је навео да му је ово једна од најдражих и најуспешнијих сезона у каријери. Он је рекао да није очекивао трофеје ове сезоне, да су за успех потребни рад и труд и да млади играчи морају да се уиграју и упознају, али су га позитивно изненадили и изборили се за Евролигу, а након тога и за два трофеја.

Душко је као најкомплетнијег играча изабрао Драгана Милосављевића говорећи да би такав тип играча убацио у било који тим. Као великог радника изабрао је Дависа Бертанса рекавши да он има велики таленат, да је посвећен кошарци и да има велику жељу за успехом. Једино што није добро ове сезоне је та његова повреда, коју он никако није заслужио - рекао је Вујошевић.

Тренер црно-белих говорио је и о одласцима Анђушића, Гордона и Торија Томаса.
- Имао сам Богдановића, Милосављевића и Анђушића. Определио сам се за прву двојицу па Анђушић имао мало простора. Он је почео да исказује незадовољство и због неисплаћених стипендија имао је право да напусти клуб.
- Гордон је почео да одсуствује са тренинга. Искритиковали смо га и отишао је због неисплаћених примања. Он је веома добар играч, али мана му је што је мек у дуелима.
- Тори Томас је играч који није успео да се снађе у Партизану, првенствено у Евролиги.

Претходних дана у јавности се спомињало да би црно-беле могли да појачају Миленко Тепић, Стефан Бирчевић и Немања Крстић. 
- Има ту играча које бих волео да видим у Партизану. Међутим, Бирчевић је под уговором са Радничким, не знам одакле та прича. Крстић и Дангубић из Меге ми се свиђају, али они сигурно желе да остану на месту успеха. Има ту новинарских нагађања и „крчкања“ из кухиња – објаснио је Вујошевић.

Вујошевић је, такође, коментарисао тројку Кецмана после видео прилога када је Партизан, на невероватан начин, освојио титулу тадашње НЛБ лиге.
- Имали смо добијену утакмицу али је Робертс, сјајан човек и играч, промашио оба слободна бацања. Касније сам видео да њихову победу, а онда је Кецман дао тај кош, велика срећа, заслужена!





Nema komentara :

Objavi komentar