15. 08. 2014.

Okončan štrajk, fudbaleri dobili prvu platu

Fudbaleri Partizana uspeli su da se mirnim putem izbore za ono što im pripada, pa im je jutros uplaćen deo dugovanja za mart i april, što čini jednu celu platu. Očekuje se da druga plata legne na račun fudbalera već narednih dana.


Dragan Đurić i Branko Ružić sastali su se jutros na stadionu Partizana gde su pričali o načinu izmirenja dugovanja prema fudbalerima u narednom periodu. Dogovoreno je da od 15. do 20. avgusta igrači dobiju dve od zaostalih šest plata, a prva je na račune legla već danas.
Stručnom štabu i radnoj zajednici kluba još nisu uplaćena dugovanja, ali će finansijske obaveze i prema njima biti regulisane narednih dana.

Podsetimo, fudbaleri Partizana su u utorak stupili u generalni štrajk, kada su odbili da izađu na teren SC "Zemunelo" i odrade zakazan trening. Ovo je bila prva situacija u sedmodecenijskoj istoriji kluba da fudbaleri Partizana prekinu sa treninzima.

Situacija u klubu se tako, barem na određeno vreme, vratila u normalu i fudbaleri će moći da nastave sa izvršavanjem svojih obaveza. Međutim, prilike u klubu nisu nimalo harmonične, a upravi se drma tlo pod nogama u poslednjem periodu. Čak je i generalni sekretar, Darko Grubor, najavio odlazak vladajuće garniture u klubu za neki skoriji period.

Što se fudbalera i stručnog štaba tiče, oni se sada okreću obavezama u prvenstvu i poslednjem stepeniku u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Već u subotu istrčaće na teren niškog Čaira, gde će se sastati sa fudbalerima Radničkog, a u četvrtak sledi okršaj protiv Nefčija iz Bakua u Humskoj.

(Igor Kamber, PartizanBeograd.net)




Nema komentara :

Objavi komentar