08. 07. 2014.

Partizan profitira od transfera Markovića

Nakon samo godinu dana u Lisabonu, bivši fudbaler Partizana, Lazar Marković, promeniće klub. Dobre partije u dresu portugalskog šampiona Benfike preporučile su ovog mladog Čačanina brojnim renomiranim klubovima širom Evrope, ali se čini da je Liverpul bio najkonkretniji.


Klubu sa "Enfilda" očajnički su potrebna pojačanja u ofanzivnoj liniji tima, pogotovo nakon odlaska njihovog najboljeg strelca iz prethodne sezone, Luisa Suareza. Čelnici Liverpula su munjevito reagovali i poslali ponudu od preko 20 miliona funti za Markovića, a uprava Benfike je to prihvatila.

Ono što je svakako bitno napomenuti, to je i da će se Partizan veoma okoristiti od ovog transfera. Nakon što je Marković otišao iz Partizana u Benfiku, uprave dva kluba dogovorile su se da Partizan dobije 20 procenata od sledećeg prelaska ovog supertalentovanog fudbalera u drugi klub.

Ono što je svima jasno to je da Partizan mora dodatno da osnaži svoje redove pred kvalifikacije za Ligu šampiona. Ukoliko klub iz Humske uspe da se domogne trećeg kola kvalifikacija, pa i plej-ofa za ovo elitno takmičenje, jasno je da ga tamo čekaju mnogo ozbiljniji protivnici i da su potrebna pojačanja u skoro svim linijama tima.

Novac od prelaska Markovića bi mogao da bude iskorišćen za pravu svrhu i bude garant da će i ove jeseni Partizan na jesen igrati u nekom evropskom takmičenju.

(Igor Kamber, PartizanBeograd.net)





Nema komentara :

Objavi komentar