10. 05. 2014.

Crno-beli opet bacili petardu

Partizan je ostvario još jednu ubedljivu pobedu u prvenstvu Srbije, a Voždovac je ispraćen sa čak pet lopti u mreži. Crno-beli su prikazali zaista dobru predstavu, a najraspoloženiji bio je Petar Škuletić koji se dva puta upisivao u listu strelaca.

Od samog starta na terenu je postojao samo jedan tim - Partizan, dok gosti nisu čak ni uspevali da ozbiljnije ugroze gol Milana Lukača. Nakon velike ofanzive od samog starta meča, Partizan uspeva da u 27. minutu kruniše svoju terensku inicijativu i nakon dobro izvedenog kornera Andrije Živkovića Volkov glavom sprovodi loptu u mrežu.

Igrao se 39. minut kada su crno-beli udvostričili svoju prednost. Lazović se stuštio u kazneni prostor sa desne strane, na njega je oštro startovao Dragović i dosuđen je penal. Kazneni udarac je rutinski izveo Škuletić, loptu je poslao u jedan ugao, a golmana u drugi.

U nastavku meča Partizan nije odustajao od svoje ofanzivne taktike, dok gosti sa Voždovca ni dalje nisu stvarali veće probleme odbrani crno-belih. Lazović je bio strelac trećeg gola, iskoristivši tako fantastičnu akciju koju su kreirali Vulićević i Živković i u nastavku u punom trku precizno šutirao.

Samo osam minuta kasnije ponovo se istakao ovog proleća sjajni Vulićević, koji je namestio još jedan gol. Za razliku od prošle akcije, ovaj put je u glavnoj ulozi bio Petar Škuletić. 
Ipak, izabranici Marka Nikolića su nastavili da igraju odličan fudbal i stvaraju zanimljive fudbalske kreacije po celom terenu stadiona u Humskoj.

U 70. minutu peti gol za Partizan glavom postiže Predrag Luka nakon dobrog proigravanja Škuletića. Luka je lagano prosledio loptu u mrežu i zaslužio aplauze navijača na stadionu Partizana.
Do kraja meča videli smo još nekoliko pokušaja sa obe strane, ali se čini da ni jedni ni drugi više nisu imali bilo kakvih ambicija, što je bilo i razumljivo ako se pogleda rezultat.

Već u četvrtak, 15.maja, fudbaleri Partizana igraju poslednji put u ovoj sezoni van svog stadiona. Parni valjak će gostovati u Subotici gde će igrati protiv Spartaka, a start utakmice je zakazan za 17 časova.

(Igor Kamber, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar