12. 03. 2014.

Partizan na moskovskom parketu

Košarkaši Partizana sutra će igrati meč 10. kola grupe F Top 16 faze Evrolige. Crno-beli su potpuno rasterećeni uoči ovog susreta, dok Moskovljani nastavljaju trku za prvo mesto u grupi.


Tim Duška Vujoševića u ovaj duel ulazi posle odlične partije u prethodnom kolu Evrolige protiv Bajerna i nakon razočaravajućeg poraza od Olimpije u okviru ABA lige. S toga se ne može pričati o bilo kakvoj kontinuiranoj formi Partizana, ali kada bi se zanemarilo bledo izdanje u Ljubljani, Parni valjak zaista igra mnogo bolje u poslednje vreme. 

Pobeda protiv Bajerna je probudila tračak nade za eventualnim plasmanom među osam najboljih evropskih timova. Gostovanje ekipi CSKA nikada nije bilo previše lagodno, tako da će Moskovljani i ovaj put poneti ulogu izrazitog favorita. Partizan je najveći poraz ove sezone pretrpeo upravo od Armejaca u glavnom gradu Rusije- bilo je 88:46. Eventualni trijumf najtrofejnijeg srpskog kluba bio bi ravan čudu, ali bi ga isto tako uveo u borbu za četvrtfinale. 

Izabranici Etorea Mesine su poraženi samo od crno-belih u dosadašnjem toku Top 16 faze, a uknjižili su i devet pobeda. Nalaze se na deobi prvog mesta sa madridskim Realom. Jedina ekipa koja ih je pobedila u Moskvi bio je Fenebarhče, što dodatno govori o tome kako CSKA igra pred domaćom publikom. 

Crno-beli se nalaze na sedmom mestu grupe F Top 16 dela Evrolige sa dve pobede i sedam poraza. Na ovom meču biće bez Tarensa Kinzija, koji nije u potpunosti zalečio povredu zgloba. 

Početak utakmice je zakazan za četvrtak, 13. mart, od 17 časova.

(Dejan L. Bajić, PartizanBeograd.net)





Nema komentara :

Objavi komentar