24. 05. 2013.

Кад Јан игра, сви смо весели

Овај текст пишем као велика гробарчина и молим вас не замерите ако буде мало субјективности све своје новинарске способности стављам на страну.

Веселог познајем лично, гледао сам га када је играо за наш тим, а упознао га у једном бифеу у близини ,,Пионира''. Његово презиме му одлично пристаје, увек насмејан, увек весео.
Јан Весели је висок 2.11 метара и игра крило, али најчешће крилног центра, што је и играо у Партизану. Каријеру је почео у млађим категоријама у Прибору и Снејкс Острава из Чешке.
2006. године је потписао уговор за Слован из Словеније. А помак у његовој каријери десио се лета 2008. године када је прешао у Партизан. Чим је дошао изјавио је да је дошао због тренера Вујошевића и гробара. Освојио је невероватних девет трофеја, три пута Куп Радивоја Кораћа, јадранску лигу и Суперлигу. А у сезони 2010. је био изабран за најбољег младог играча Европе, од стране ФИБА.
2009. остварио је најбољи успех са Партизаном стигао је до фајнал-фора и ту смо освојили 4. место.



Шта рећи о игри Веселог, био је миљеник гробара. Висок, јак, млад су довољни предуслови за сјајног крилног центра, закуцавање му је лагодно ишло. У евролиги је једноставно доминирао имао је по утакмици 12 поена и 5-6 скокова, био је и изабран неколико пута за МВП кола. Сви су говорили Весели је велики таленат, много рада са Дулетом Вујошевићем створили су Јана Веселог, најбољег младог играча Партизана у последњих неколико година. Стално је говорио како обожава гробаре, али он то и сад наводи и ако не игра за Партизан.
Драфтован је 2012 године од стране Вашингтон Визардса. Гробари ће те увек волети и врата наша су ти увек отворена! (Матеја Милојковић, partizanbeograd.net)