29. 03. 2013.

ФК Партизан: Нова донација деци без родитељског старања

Маркетинг тим Фудбалског клуба Партизан посетио је данас „Дом за децу без родитељског старања Јован Јовановић Змај“ у насељу Браћа Јерковић.


Циљ ове посете је унапред договорена донација зимске гардеробе, која је прикупљена у акцији „Да нам свима буде топло“ започетој у октобру прошле године.

Дом „Јован Јовановић Змај“ располаже са 48 места за смештај деце без родитељског старања. Намењен је деци школског узраста, од 7 до 18 година, а студенти имају право на смештај по закону, најкасније до навршених 26 година старости.


Деца у овом дому добијају основне услуге смештаја, исхране, васпитања, психосоцијалне подршке. Школовање, здравствену заштиту и друге услуге остварују у локалној заједници, као и деца која живе у породици.


Експедицију маркетинг тима ФК Партизан овог пута су ‘појачали’ дечаци из наше Омладинске школе – Страхиња Јовановић и Стефан Вилотић из генерације 1999. коју иначе предводи тренер Драган Кецман.


Наупечатљивији утисак дана је био емотиван дочек од стране штићеника дома, а један од њих је све време ударајући у навијачки бубањ певао Партизанове песме. Други штићеник је упознао госте из Партизана са податком да је присуствовао предавању које је пре неколико дана одржао спортски директор Љубиша Тумбаковић за студенте Спортске академије, чији је он иначе студент.

Извор: partizan.rs