29. 03. 2013.

Вујошевић: Гордон нас је уцењивао

Дефинитивно је познато зашто је Дру Гордон напустио Партизан. Спекулације да је сукоб настао због новца показале су се као истините. То је потврдио тренер Партизана Душко Вујошевић на конференцији за новинаре пред меч са Мега Визуром.

- Сви сте добро упознати са тешком финансијском ситуацијом у клубу. Плате играча су за нас приоритет, али као и у већини фирми у Србији и код нас примања касне. Већина играча је примила четврту зараду, док је Гордон добио пету плату. И поред тога дозволио је себи да се не појави на једном тренингу пред меч са Солноком. После тога је уследило његово извињење и повратак у састав.

Али, одлука Американца да пропусти тренинг пољуљала је поверење које је имао код Вујошевића.

- Међутим, када је требало да се одлучим који ће странци играти Супер лигу одлучили смо се да Гордон због кашњења плати не направи нови проблем. Причали смо са његовим менаџером Радетом Филиповићем и он нам је тражио да Гордону унапред исплатимо две плате. Ми то нисмо у стању да учинимо, а и не желимо да нас нико уцењује. Под два, не би било лепо према осталим играчима. - подвукао је тренер црно-белих Душко Вујошевић.

Тренер Партизана се осврнуо и на могућност отказивања фајнал-фора АБА лиге у Лакташима. На питање да ли зна да би Игокеа могла да одустане од организације, одговорио је контрапитањем.

- Да ли су стварно одустали?

На констатацију новинара да постоје најаве да би то могло да се дгоди, Вујошевић је мирно рекао:

- О томе одлучује само Додик.

Извор: sportal.rs