07. 06. 2014.

Počinje doigravanje, Radnički stiže u Pionir

Košarkaši Partizana počinju svoju polufinalnu seriju Superlige Srbije. Protivnik crno-belima u ovoj fazi takmičenja biće kragujevački Radnički, a prolaz u finale izboriće ekipa koja prva stigne do dve pobede.  


Parni valjak iza sebe ima ogroman deo sezone koja je prošla u znaku povreda i adaptaciji novih pridošlica koji su zamenjivali povređene igrače. Nakon svih ovogodišnjih pobeda i poraza, koje će nesumnjivo mnogi još dugo pamtiti, ekipa Duška Vujoševića je napokon ušla u željeni ritam i nalazi se u veoma dobroj formi. Kako je Partizan trenutno bez trofeja u ovoj sezoni, sasvim je sigurno da se nijedan igrač neće štedeti u ovom doigravanju. Regularni deo nacionalnog prvenstva dvanaestostruki uzastopni šampion Srbije je završio sa trinaest pobeda i samo jednim izgubljenim mečom, što mu garantuje prednost domaćeg terena u završnici. 

Kragujevčani su ispunili primarni cilj i plasirali su se u narednu ABA ligu zauzevši četvrto mesto u regularnom delu nacionalnog prvenstva. Ipak, iz tabora Miroslava Nikolića veruju da mogu da iznenade Partizan ukoliko iskontrolišu skok i brze poene crno-belog tima iz tranzicije i kontri. Kada se poredi trenutna forma, čak bi i jedna pobeda Radničkog nad Partizanom u polufinalnoj seriji bila ravna senzaciji, a ni najverniji navijači tima iz Šumadije jednostavno ne mogu da budu optimistični po pitanju eventualnog igranja njihovog tima u finalu.

Početak meča je danas u 19 časova u hali Pionir. 

(Dejan L. Bajić, PartizanBeograd.net)





Nema komentara :

Objavi komentar