07. 06. 2014.

Partizan 1:0 Radnički!

Crno-beli su savladali Radnički rezultatom 89:81 (27:14, 25:25, 18:25, 19:17) u prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja Superlige Srbije. Parnom valjku potrebna je još jedna pobeda da bi se plasirao u finale.


Ekipa Duška Vujoševića je zabeležila pobedu protiv Kragujevčana i tako povela sa 1:0 u polufinalnoj seriji plej- ofa državnog prvenstva. Imali su crno-beli i 20 poena razlike u poslednjem minutu prvog poluvremena, ali su se košarkaši Radničkog vratili u igru i u jednom momentu prišli na samo jedan poen razlike- tada se igrao treći minut poslednje deonice. Uprkos velikim oscilacijama u igri i jednom sušnom periodu kada je gostujući tim napravio seriju 19:2, Partizan je došao do veoma važnog trijumfa na samom početku doigravanja i znatno hladnije glave iščekuje drugu utakmicu u seriji.

Najefikasniji kod srpskog šampiona bio je Bogdan Bogdanović sa 22 poena (8 asistencija) , Tepić je postigao 14 ( 4/8 za tri), Bertans 11, a Pavlović 10 poena. Veliki doprinos timu dali su Boris Dalo (8 poena, 6 skokova) i Nikola Milutinov (8 poena, 10 skokova). 

Gosti su držali rezultatski priključak  sve do sredine prve četvrtine kada je Partizan zaigrao veoma dobro u odbrani, što je rezultiralo stvaranju velike prednosti posle prvih 10 minuta- 27:14.

Crno-beli su održavali svoju prednost većim delom druge deonice, da bi pred sam kraj prvog poluvremena ponovo uspostavili čvrstu odbranu i dominaciju u skoku, te uz nekoliko lakih poena iz tranzicije došli do prednosti od 20 poena razlike- bilo je 52:32. Kragujevčani su u poslednjih 40 sekundi napravili seriju 7:0 i na veliki odmor se otišlo pri rezultatu 52:39. 

U trećoj četvrtini se polako topila prednost domaće ekipe, ponajviše zahvaljujući dobrom šutu za tri poena tima Miroslava Nikolića. Ponovo su se crno-beli odmakli na devet poena razlike, ali je uporni Radnički uspeo da smanji prednost Partizana na 70:64 posle 30 minuta igre.

Početak poslednje deonice je pripao timu iz Šumadije, a sedam minuta pre kraja bilo je 75:74 za Parni valjak. Srpski prvak, predvođen Bogdanovićem i Tepićem, brzo je uspeo da se otrgne pritisku gostujućeg tima i da povede sa dvocifrenom razlikom tri minuta pre kraja utakmice. Crno-beli nisu dozvolili da se desi iznenađenje u Pioniru, pobeda Partizana rezultatom 89:81.

Sledeći meč polufinalne serije igra se u utorak, 10. juna, u kragujevačkoj hali Jezero, a šampion Srbije bi potencijalnim trijumfom prošao u finale doigravanja Superlige Srbije.

(Dejan L. Bajić, PartizanBeograd.net)   




Nema komentara :

Objavi komentar