02. 06. 2014.

Crno-beli za 10 minuta srušili FMP

Košarkaši Partizana zabeležili su pobedu u 13. kolo Superlige Srbije nakon pobede nad FMP-om 86:82 (15:18, 20:25, 17:26, 34:13). Trijumf je usledeo nakon velikog preokreta u poslednjoj deonici meča.



Dugo se mučio Partizan sa žilavim i upornim timom Milana Gurovića koji je ušao izuzetno motivisan u ovaj meč i umalo napravio veliko iznenađenje. Da do tako nečega ne dođe potrudili su se igrači koji nisu imali veliku minutažu na ovome meču- Davis Bertans i Aleksandar Pavlović. 

Početkom poslednje deonice gostujući tim je vodio sa 19 poena prednosti, ali ni to nije bilo dovoljno da se savlada Parni valjak u Hali sportova. Ovim velikim rezultatskim povratkom i pobedom crno-beli su pokazali šampionski karakter i snagu koju poseduju. Treba napomenuti da su kod Partizana četvorica igrača završili meč sa dvocifrenim brojem poena- Pavlović je postigao 15, Bogdanović i Bertans po 14, a kapiten Žofri Lovernj je završio meč sa 11 poena. S druge strsane, Čović i Gudurić su nosili FMP sa 21, odnosno 20 poena, ali u odsutnim momentima njihovom timu je falilo još raspoloženih igrača i to je jedan od bitnih razloga zašto su gosti ispustili toliko veliku prednost.

Početak meča okarakterisale su čvrste odbrane na obe strane, pa je nakon prvih pet minuta rezultat bio 8:7 za crno-bele. Gosti su zaigrali mnogo bolje do kraja prve četvrtine i posle 10 minuta igre imali su prednost od 18:15. 

FMP je uspešno čuvao prednost iz prvog dela igre i pet minuta pre kraja prvog poluvremena bilo je 28:23 za tim Milana Gurovića. Do kraja drugog perioda gosti su povećali svoju prednost na osam poena razlike na poluvreme se otišlo pri rezultatu 35:43. Inicijativa u skoku nije iskorišćena, a gosti su to kaznili i sa odličnih 52% šuta iz igre zasluženo su imali prednost nakon 20 minuta susreta. 

Tokom treće četvrtine FMP je konstantno podizao prednost, a uoči samog kraja treće četvrtine gosti su imali prednost od 16 poena razlike. 

U četvrtoj četvrtini je došlo do velikog preokreta Partizana koji je poslednju četvrtinu dobio rezultatom 34:13 i tako trijumfovao rezultatom 86:82.

(Dejan L. Bajić, PartizanBeograd.net)






Nema komentara :

Objavi komentar