02. 06. 2014.

Nepravda nad zlatnim kadetima Partizana!

Najmlađi crno-beli ragbisti su u vikendu koji je za nama odigrali dva finala Kupa Srbije u svojim konkurencijama i zabeležili polovičan učinak

Juniori su, u svom meču, poraženi od ekipe Pobednik Mozzart rezultatom 34:12, dok je generacija kadeta, koja ove sezone brani ćast crno-belog ragbija ubedljivo savladala vršnjake iz Pobednika sa 56:0, osvojivši naslov najbolje ekipe u države.

Da slavlje ne bude potpuno, pobrinuo se rumunska ragbi federacija zabranivši Partizanovim zlatnim kadetima da učestvuju na završnom turniru i da se bore za titulu prvaka cele Rumunije jer su iz inostranstva. Oni su, podsetimo, nedavno trijumfovali i na poslednjem turniru lige Transilvanije gde su se pokazali kao najdominantnija ekipa, te je ovom odlukom rumunskog saveza učinjena velika nepravda Partizanovoj talentovanoj četi. Opravdanje je brzo nađeno u tome da je srpskom klubu dopušteno da se takmiči jer mu niko nije davao ozbiljne šanse za plasman u završnicu.

Bilo kako bilo, talenat i smisao za igru im niko ne može oduzeti, a uz rad koji ih je do sada krasio, nema sumnje da srpski ragbi čekaju bolji dani.

(Ivan Kovačević, PartizanBeograd.net)


Nema komentara :

Objavi komentar