26. 05. 2014.

Šampion gostuje Crnokosoj!

Domaće prvenstvo se nastavlja nakon neplanirane pauze, a crno-beli igraju u gostima meč 10. kola košarkaške Superlige Srbije protiv kosjerićkog čuda i najprijatnijeg iznenađenja Prve lige.


Kako doskorašnja situacija sa poplavama nije nikog oduševila, tako i crno-beli mogu da budu nezadovoljni narušavanjem pobedničkog niza. Ekipa Duška Vujoševića će odigrati prvi meč nakon 13 dana odmora, a nesumnjivo je da će i nakon ovako velike pauze cilj srpskog šampiona ostati isti- pobediti svakog protivnika. Prvi meč ova dva tima dobio je Partizan rezultatom 101:71.

Još od pobede nad FMP-om u šestom kolu Superlige Partizan je konstantno podizao svoju formu i deluje sve bolje i uigranije. Za meč protiv Crnokose nisu najavljena nikakva odmaranja ili izostanci usled povreda, tako da je objektivno očekivati i deveti prvenstveni trijumf Parnog valjka. Ono što posebno raduje i ohrabruje jeste sve bolja igra Partizanove centarske linije od koje će se u predstojećem periodu očekivati još veći doprinos. Crno-beli zauzimaju drugu poziciju u nacionalnom šampionatu nakon devet odigranih mečeva i preostaje im još pet utakmica do kraja regularnog dela takmičenja. 

Domaći tim u utakmici koja je pred nama nalazi se na sedmom mestu na tabeli i do sada je zabeležio dve pobede i sedam poraza u ligi. Za njih je veliki rezultat predstavljao i sam plasman u Superligu Srbije, tako da svaka pobeda u ovom delu takmičenja Kosjerićanima predstavlja novi iskorak ka nekim velikim rezultatima. Igrama u Prvoj ligi oni definitivno jesu zaslužili da se nađu u društvu osam najboljih srpskih klubova, a pobeda nad dugogodišnjim prvakom Srbije bila bi pečat na sjajnu sezonu i oličenje truda, rada i upornosti. Crnokosa nema izgledne šanse da se nađe među četiri tima koji će nastupiti u završnici Superlige, ali je sigurno da neće izaći pred Partizan bez motiva za pobedu.

Meč je zakazan za utorak, 27. maj, sa početkom u 19 časova.

(Dejan L. Bajić, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar