24. 05. 2014.

Bliži se kraj prvenstva, Partizan ide u Suboticu

Fudbaleri Partizana gostovaće u okviru 29. kola na terenu gradskog stadiona u Subotici protiv domaće ekipe Spartaka. Gostovanja subotičkim golubovima oduvek su bila teška za crno-bele, ali Beograđani nemaju šta da izgube.


Nakon dve nedelje pauze zbog katastrofalnih poplava koje su zadesile našu zemlju, nastavlja se i državno prvenstvo u fudbalu. Izabranici Marka Nikolića će u Subotici imati još jednu ozbiljnu proveru, protiv respektabilnog člana superligaškog karavana.

Iako je sada malo kome do igranja fudbala, crno-beli žele da pobedama privedu prvenstvo kraju. Iako je trenutno skoro sasvim sigurno da Partizan neće uzeti šampionsko znamenje sedmi put uzastopno, ozbiljnost i požrtvovanost za klub moraju ostati na najvišem nivou. Pored toga, fudbaleri Spartaka su jesenas eliminasali Partizan iz Kupa Srbije pobedom od 2:0, pa postoji i želja za vraćanjem duga.

Što se kadrovskog stanja tiče, stručni štab je, uz saglasnost uprave kluba, doneo odluku da ne pusti Vulićevića i Lukača na turneju nacionalnog tima po SAD. Glavobolju je izazvala obnovljena povreda napadača Nemanje Kojića, koji je otputovao u Istanbul kako bi bio podvrgnut hirurškoj intervenciji.

Što se tiče ukupnog bilansa u duelima ova dva kluba mnogo više pobeda ima Partizan - 35, bez pobednika imamo 11 odigranih duela, dok Subotičani imaju svega 4 pobede.

Utakmica će biti odigrana sutra od 17 časova na stadionu u Subotici. Za one koji ne budu u mogućnosti da prate utakmicu uživo, direktan prenos je obezbeđen na TV Arena Sport1.

(Igor Kamber, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar