08. 01. 2014.

Crno-beli blistali u Istanbulu


Vaterpolisti Partizana pobedili su ekipu Galatasaraja u 4. kolu Lige šampiona sa 10:7. Ovom pobedom je Parni valjak znatno bliži završnom turniru koji će se ove godine igrati u Barseloni.




Veliku uslugu sedmostrukom šampionu Evrope učinila je italijanska Breša koja je danas bila bolja od Špandaua. Trenutno je upravo Breša prva sa maksimalnim učinkom, drugi je Radnički koji ima tri boda, ali i utakmicu manje od italijanske ekipe. Partizan je na trećem mestu sa dve pobede i dva poraza, a pobeda u gostima protiv turskog predstavnika veliki je podstrek za mlade momke Vladimira Vujasinovića.

Najefikasniji igrač Partizana bio je kapiten Miloš Ćuk koji je postigao tri gola, dok je Gavril Subotić u dva navrata bio precizan. Jednostruki strelci su bili: Vico, Mandić, Čučković, Tomašević i Rackov.

Idući meč Lige šampiona Partizan će igrati 29. januara u Beogradu sa nemačkim Špandauom. U slučaju pobede u tom meču, Partizan bi gotovo izvesno bio putnik na fajnal siks (F6). 

Podsećanja radi, ovogodišnji završni turnir Lige šampiona u vaterpolu igraće šest timova, a domaćin Barseloneta je siguran učesnik. Crno- beli, nakon istanbulske pobede, imaju i te kako realne šanse da se nađu među šest najboljih timova Evrope.

(Dejan L. Bajić, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar