22. 12. 2013.

Partizan izgubio u neizvesnoj završnici


Košarkaši Partizana poraženi su od Cedevite u Zagrebu u utakmici 13. kola ABA lige rezultatom 68:65 (21:17, 13:14, 19:18, 15:16). 




Meč je protekao u očekivano borbenoj atmosferi, snažno i uz mnogo igre pod koševima. Ekipa Jasmina Repeše uspela je bolje da se snađe u ovom "rovovskom" meču i da dođe do pobede. Najzaslužniji za trijumf domaće ekipe bili su Nolan Smit sa 20 poena, te Goran Suton sa 15. 

Cedevita je vodila većim tokom utakmice, a poeni Bogdana Bogdanovića za 60:61 u korist Partizana u 39. minutu meča jesu poeni kojima crno-beli dolaze u prvu prednost još od početka prve deonice igre. Završnica meča bila je veoma zanimljiva. Crno-beli su vezali dve trojke u poslednjem minutu susreta. Utakmica je definitivno prelomljena šest sekundi pre kraja kada Partizan nije uspeo da ubaci loptu iz auta za pet sekundi. 

U taboru tima iz Humske najbolji je bio Tarens Kinsi sa 24 poena. On je bio glavni pokretač svog tima tokom drugog poluvremena. Dragan Milosavljević je ubacio 12 poena, a ono što je primetno jeste da su košarkaši Cedevite veoma dobro čuvali Bogdanovića i Lovernja koji su meč završili "jednocifreni".  

Cedevita se izjednačila na tabeli sa srpskim šampionom sa skorom 9-4. Idućeg vikenda igraće se 14. kolo ABA lige, a crno-beli će igrati protiv Igokee u gostima. 

(Dejan L. Bajić, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar