09. 11. 2013.

RK Partizan pretrpeo ubedljiv poraz

Osmi meč u regionalnoj SEHA ligi doneo je Partizanu novi poraz. Crno-beli su poraženi i sedmi put u ovom takmičenju, ali ovaj put najubedljivije- konačan rezultat je bio 46:19 u korist Tatrana iz Slovačke.

Domaća ekipa je odlično otvorila meč i od samog starta je počela da se odlepljuje. Rukometaši Partizana su imali priključak do rezultata 10:5, kada je usledila serija kontranapada Tatrana i prva dvocifrena prednost- bilo je 15:5 u 21. minutu susreta. Do kraja poluvremena tim iz Slovačke je samo uvećavao prednost. Rezultat na kraju prvog dela meča bio je 24:8. 

Drugo poluvreme nije donelo ništa novo. Prednost Tatrana je stalno rasla, Partizan je bio bezidejan u napadu i konstantno je ostavljao prostor hitrim igračima slovačkog tima da istrčavaju kontre, što su ovi i te kako koristili. Crno-beli su postigli prvi gol u nastavku meča tek nakon devet minuta igre. Razlika u postignutim golovima se u tim trenucima popela i na 20, da bi Partizan došao do daha tek sredinom drugog poluvremena. U tim momentima najsvetlija figura je bio Mijajlo Marsenić koji je postigao tri gola u nizu. Konačan ishod je bio 46:19.

Trener Brković je ranije izjavio da je ovaj meč kupovanje preko potrebnog iskustva. Crno-beli su imali i tri debitanta na ovom meču. Srspski vicešampion je igrao stegnuto, neorganizovano i veoma statično. Nakon ovakvog poraza i ovakvog izdanja, sa pravom se može dovesti u pitanje nastupanje Partizana u regionalnoj ligi.

Sledeći meč crno-beli igraju 16. novembra u Novom Sadu protiv Vojvodine.

(Dejan L. Bajić, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar