09. 11. 2013.

Preokret Partizana za ostanak na prvom mestu

Fudbaleri Partizana uspeli su teškom mukom da savladaju FK Donji Srem iz Pećinaca rezultatom 3:2. Gosti su imali prednost od dva gola nakon 50 minuta igre, ali su crno-beli smogli snage i u potpunosti preokrenuli meč u svoju korist.

Utakmica se odigrala pred praznim tribinama stadiona u Humskoj, zbog kazne koju je FK Partizan izdržava nakon incidenata koje su pravili njegovi navijači u prošlom kolu.

Većim delom prvog poluvremena crno-beli su napadali i kružili oko šesnaesterca Donjeg Srema, ali nikako nisu uspeli da pronađu put do mreže golmana gostiju Nemanje Belića, a važno je napomenuti i da nije dosuđen čist penal za Partizan, nakon što je Lakićević igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

Ono što su domaći uspeli da promaše naplatio im je Rade Krunić, čijim golovima su gosti došli do velike prednosti. On je iskoristio katastrofalne reakcije odbrambenih fudbalera Partizana, te je nakon 48 minuta igre na semaforu stadiona u Humskoj stajao šokantan rezultat- 0:2!

Trener Partizana, Vuk Rašović, reagovao je ubacivanjem u igru Fofane i Andrije Živkovića, i od tada stvari na terenu počinju da se menjaju u korist aktuelnih šampiona Srbije. U 58. minutu Partizan je smanjio prednost gostiju nakon što je Kojić sjajno uposlio Fofanu, a ovaj zatim lako obišao golmana Donjeg Srema i pogodio za 1:2.



Crno-beli su još jače napadali, a u 70. minutu došli i do izjednačenja golom Vojislava Stankovića. U 82. minutu nakon malog karambola u kaznenom prostoru najbolje se snašao Miloš Jojić i prizemnim udarcem sa ivice kaznenog prostora poslao loptu u donji levi ugao golmana gostiju.

Partizan ni ovaj put nije bio brilijantan, ali su ipak uspeli da osvoje tri boda i sačuvaju prvo mesto na tabeli.
U sledećem kolu, koje će biti odigrano za dve nedelje, crno-beli će gostovati Voždovcu.

(Igor Kamber, PartizanBeograd.net)





Nema komentara :

Objavi komentar