09. 11. 2013.

Crno-belim lepoticama pripao derbi!

Košarkašice Partizana pobedile su, kao gosti, Crvenu zvezdu u okviru 6. kola Prve ženske lige Srbije, rezultatom 63:71(17:23, 19:16, 8:9, 19:23).




Najefikasnije u redovima Partizana bile su Aleksandra Vujović sa 15 poena( 4/7 za 2) i 4 skoka, Lidija Vučković 12 poena i 6 asistencija. Dvocifrene su bile još Marija Prlja i Bojana Janković sa po 11 poena. U redovima Crvene zvezde najefikasnije su bile Đoković sa 18 poena i Crvendakić sa 17 poena.

Tok utakmice:
Crvena zvezda je izašla u sledećem sastavu: Crvendakić, Starčević, Radović, Djoković, Beronja
Startna petorka Partizana: Vučetić, Prčić, Janković, Vujović, Radunović

Početak utakmice bolje su otvorile košarkašice Zvezde i mini-serijom 5:0, dvojkom Radovićeve i trojkom Beronje.  Aleksandra Vujović je vratila trojku, a Jelena Vučetić pogodila za dva i donela izjedačenje.Tri minuta pred kraj crno-bele prave seriju 10:2, koju je predvodila Aleksandra Vujović, i Partizan odlazi na malu pauzu sa 6 poena prednosti.

U drugoj četvrtini blaga inicijativa Crvene zvezde, ali crno-bele ne dozvoljavaju da protivnice izjednače i na poluvreme se odlaze sa 3 poena prednosti- 36:39

Treću četvrtinu je obeležila snažna odbrana obe ekipe i izrazita neefikasnost u oba tabora, pa je ova deonica završena skromnim rezultatom 8:9.

U poslednjoj deonici igralo se koš za koš, a mirnu ruku prilikom slobodnih bacanja imale su Prlja i Radunović i tako obezbedile novu pobedu i osigurale drugo mesto na tabeli.

U sledećem kolu Partizan dočekuje Radnički iz Kragujevca,a pre toga imaju 4. kolo Regionalne lige protiv Srborana, dok će Zvezda gostovati Jagodini 2001.

(Luka Trbović, PartizanBeograd.net)







Nema komentara :

Objavi komentar