17. 11. 2013.

Oslabljeni Partizan ulazi u još jednu večitu bitku

Košarkaši Partizana sastaće se sutra, u prvom derbiju ove sezone, sa košarkašima Crvene zvezde Beograd. Utakmica će se odigrati od 20:30 u hali Pionir, a nominalni domaćin ovog susreta biće košarkaši Partizana.



Prvo ovosezonsko odmeravanje snaga sa komšijama dolazi u veoma nezgodnom trenutku za crno-bele posle ubedljivog poraza u Evroligi od ekipe CSKA iz Moskve. Kada se još tome pridoda vest da je prvi plejmejker, Leo Vesterman, zaradio tešku povredu ukrštenih ligamenata, sigurno je da će crno-beli morati da ulože maksimum svojih mogućnosti kako bi došli do pobede.

Naime, Leo Vesterman je obnovio povredu zbog koje je išao na operaciju pre dolaska u Partizan 2009. godine, te ga očekuje višemesečna pauza.
Ono što, donekle, može da ohrabri sve navijače Partizana, to je da će Terens Kinsi i Dejan Musli biti u sastavu za duel protiv Crvene zvezde, iako su još uvek roviti. Oni nisu bili u kombinaciji za prethodni meč u Moskvi protiv CSKA.

Partizan je vodeći tim na tabeli ABA lige sa skorom od šest pobeda i samo jednim porazom. Sa druge strane gosti su na drugoj poziciji sa pobedom manje.

Trener Partizana, Duško Vujošević, kaže da su njegovi igrači spremni na veliku borbu i da će morati da se zbiju redovi zbog povrede Vestermana.
-Utakmica sa Zvezdom nam dolazi u veoma nezgodnom trenutku. Oni su u naletu, dobar su klub i podigli su formu. Mi pristajemo na borbu Davida i Golijata, ali samo u materijalnom smislu, a povrede nam dodatno otežavaju stvari. Međutim, Partizan je uvek Partizan, toga treba da budemo svesni, kako mi, tako i u taboru Zvezde. Obaveza igrača koje imamo na raspolaganju je da snažnim pristupom i borbenošću nadoknadimo nedostatke, a sigurno je da nam ni motivacije neće faliti.
Verujem da je i publika prepoznala da nam je sada njihova podrška potrebnija nego ikada.

Utakmica počinje od 20:30, a karata za ovaj meč neće biti u slobodnoj prodaju, već će jedino vlasnici sezonskih ulaznica moći da prisustvuju ovoj utakmici.

(Igor Kamber, PartizanBeograd.net)







Nema komentara :

Objavi komentar