30. 11. 2013.

JSL: Dva pogotka Jojića za pobedu

Fudbaleri Partizana pobedili su danas ekipu Spartaka iz Subotice u 14. kolu Jelen Super lige rezultatom 2:0, (0:0). Za pobedu crno-belih u Humskoj najzaslužniji je dvostruki strelac Miloš Jojić.

Prvi deo meča obe ekipe igrale su nešto obazrivije, te nije bilo velikog broja prilika. Ipak, moglo se primetiti da su mlađi igrači Partizana bili nešto raspoloženiji za igru. Ninković, Jojić i Luka pokazali su više entuzijazma te su i stvorili nekoliko prilika za domaće. Najbolju priliku za Partizan propustio je Luka u 33. minutu, pogodivši prečku. U prvom delu igre odlično se pokazao i mladi Filip Malbašić. 

U drugom poluvremenu crno-beli su krenuli agresivnije, a pomoćni sudija odreagovao je na igranje rukom u šesnaestercu igrača Spartaka Mrkele i signalizirao penal, koji je glavni arbitar Dimitrijević propustio da vidi. Miloš Jojić iskoristio je kazneni udarac za Partizan i savladao golmana Aleksića, igrao se 51. minut.

Nedugo zatim Jojić je šutem iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora ponovo matirao golmana Aleksića i tako postao igrač utakmice, igrao se 60. minut susreta.

Nakon dva primljena gola gosti iz Subotice krenuli su ofanzivnije i uspeli da stvore nekoliko prilika, ali napadači Spartaka nisu bili dovoljno spretni da pošalju loptu u mrežu golmana reprezentacije Stojkovića.

Na poslednja dva meča Jojić je tri puta bio strelac za crno-bele te se može reći da je on najzaslužniji što ˝Parni valjak˝ uspeva da zadrži prvu poziciju na tabeli.

Crno-beli u sredu ponovo igraju sa Spartakom u Kupu Srbije, dok ih sledećeg vikenda očekuje poslednji meč jesenjeg dela prvenstva protiv Čukaričkog na Banovom brdu.

(Miloš Stanić, PartizanBeograd.net)






Nema komentara :

Objavi komentar