29. 11. 2013.

Igrač koga pamte svi Grobari, ali i navijači Njukasla (VIDEO)

"Ajmo, Milivoje!", poklič koji je dobro poznat svim navijačima Partizana i ljubiteljima fudbala u Srbiji. Te avgustovske noći, sada već davne 2003. godine,  Milivoje Ćirković upisao se zlatnim slovima u slavnu istoriju FK Partizan. 
Desni bek Partizana rođen je 14.04.1977. godine, a proveo je punih jedanaest sezona u klubu. U crno-belom dresu pretrčao je hiljade kilometara i preorao desnu stranu brojnih terena u Srbiji, ali i u Evropi. Odlikovala ga je velika brzina, pa otuda i nadimak koji je dobio- Metak!

Ubojit u napadu, siguran i staložen u odbrani, Milivoje je bio jedan od primera pouzdanih bekova, koji je bio u zenitu svoje igračke karijere u periodu od 2002. do 2005. godine pod vođstvom Tumbakovića, Mateusa i Vermezovića. Posebno će se pamtiti njegove partije u Ligi šampiona tokom sezone 2003/04, kada je zadavao brojne muke fudbalerima Reala, Porta i Marseja po desnoj strani terena.
Sledeće sezone, kada su crno-beli uspeli da prezime u Ligi Evrope, bio je nezamenljiv član prve postave kod trenera Vladimira Vermezovića. Njegove dobre igre nisu ostale neprimećene, pa je Olimpik iz Marseja poslao ponudu za njega. I taman kad je Milivoje počeo da pakuje kofere, dogodila mu se povreda stopala koja ga je udaljila sa terena na skoro godinu i po dana.

Nakon toga on nije mogao više da se vrati u formu iz najboljih dana. Ostao je u svom klubu sve do 2010. godine, a za to vreme ispratio je promašaj Boje u penal-seriji protiv Artmedije, bojkot navijača, pobedu na Marakani od 2-4, zatim i sve godine dominacije nad večitim rivalom u našoj ligi.

U karijeri je nastupao još za Radnički iz Nove Pazove, Budućnost iz Valjeva, Milicionar i Teleoptik.
Danas živi u Novoj Pazovi, zajedno sa svojom porodicom, a čest je gost i na stadionu u Humskoj.
Navijačima Partizana ostaće u sećanju zbog penala u Njukaslu, kojim je poslao Partizan u Ligu Šampiona posle dve decenije posta, ali i zbog brojnih dobrih nastupa u crno-belom dresu. Dva puta se upisao u listu strelaca u 104 utakmice, koliko je odigrao za klub iz Humske ulice, a devet puta igrao je i za reprezentaciju Jugoslavije, tj. Srbije i Crne Gore.

(Igor Kamber, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar