27. 10. 2013.

Ti-Kej vodio crno-bele do nove pobede

Iako je javnost već otpisala Partizan u Skoplju zbog evroligaškog umora, crno-beli se nisu dali i još jednom su pokazali zašto su baš oni aktuelni vladari Jadrana.


MZT - Partizan 69:70
(21:16, 14:20, 16:19, 18:15)

Nije sve dobro krenulo po crno-bele. Put i nedovoljno vremena da se pripreme za akciju su, činilo se, učinili svoje, i nazirala se katastrofa u Makedoniji. Ipak, pri rezultatu 13:4 za domaću ekipu, stvari u svoje ruke, kao najstariji preuzimaju Vujošević i Kinsi. Vujošević tehničkom daje ekipi motiv i podstrek, a Ti-Kej kao najiskusniji među igračima, predvodi svoje saigrače.

U drugoj, ispostaviće se i ključnoj, četvrtini, Partizan konačno dolazi do svoje igre. Već je u nekoliko mečeva višestruke jadranski vladar pokazao da je ove godine najopasniji u drugom periodu igre, a danas je to samo potvrdio. Ponovo je Kinsi najbolji u Partizanu, a polako se bude i Bogdanović i Lovernj. Crno-beli na poluvreme odlaze sa prednošću od jednog poena, ali je i to bilo dovoljno da osete da ipak mogu do pobede.

Tokom prvog poluvremena povredio se Leo Vesterman, koji potom nije ulazio u igru. Mnogi bi rekli da je to kockanje stručnog štaba, ali je Vujoševiću očigledno bitnije zdravlje startnog plejmejkera nego jedna utakmica.

Svi su očekivali da će "Parni valjak" nastaviti da melje i da će brzo doći do veće prednosti, međutim, domaći tim na čelu sa Čekovskim i Otaševićem nekako uspevaju da održe zaostatak na "podnošljiva" 3 poena.

U poslednjoj četvrtini, Partizan pokušava da prelomi utakmicu, ali MZT izjednačuje, a Uroš Lučić (rođeni brat bivšeg kapitena crno-belih) dovodi makedonski tim u prednost.

Usledila je rezultatska klackalica koja je za epilog imala 3 poena prednosti za skopski tim i manje od jednog minuta na semaforu. Žofri Lovernj uspeva da zakuca preko Lučića, a trener domaćih Vukoičić traži tajm-aut.
Posle minuta pauze, Lučić postaje tragičar utakmice i ne uspeva da pogodi za dva poena, i tada Kinsi zakucava i postiže svoje prve poene u četvrtoj četvrtini za konačnih 70:69 u korist beogradskog tima.

(Ivan Kovačević, PartizanBeograd.net)


Nema komentara :

Objavi komentar