25. 10. 2013.

EVROLIGA: Ubedljiva pobeda Partizana u ˝naelektrisanom˝ Pioniru

Košarkaši Partizana ubedljivo su trijumfovali u meču drugog kola grupne faze Evrolige protiv francuskog Nantera rezultatom 73:43, po četvrtinama (21:16, 16:7, 16:15, 20:5).

Strateg Nantera, Paskal Donadu je rekao da je neverovatno iskustvo igrati pred publikom u Beogradu.

Početak ovog evroligaškog duela doneo je nešto otvoreniju igru i domaćih i gostiju. Prvu deonicu obeležili su i navijači crno-belih koji su svojim miljenicima pružili neverovatnu podršku sa tribina. Igrači Partizana bolje se su snašli i uspeli da prvu deonicu igre završe u svoju korist rezultatom 21:16.

U drugoj četvrtini ˝Parni valjak˝ je prelomio utakmicu i iskoristio loš procenat šuta Parižana da uveća prednost. Odlična odbrana crno-belih i vrlo mali broj prekršaja omogućili su gostima da postignu svega šest poena. Najraspoloženiji u ekipi Partizana bio je Dragan Milosavljević koji je do poluvremena postigao 15 poena. Na pauzu se otišlo rezultatom  37:23.

Treća deonica igre nagovestila je povratak gostiju. Nanter je konačno počeo da pogađa šuteve za tri poena, ali ni to nije bilo dovoljno da smanje prednost raspoloženog i motivisanog Partizana.

Četvrti deo igre odneo je sve dileme o pitanju pobednika. Debitanti u Evroligi, gosti iz Pariza nisu imali snage i mogućnosti da se suprotstave superiornom domaćinu, pa je meč završen rezultatom 73:43.

(Miloš Stanić, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar