09. 05. 2013.

Вујошевић: Свадбарска атмосфера против Звезде недопустива, сваки дерби је важан

Тренер Партизана Душко Вујошевић честитао је Црвеној звезди на победи у деветом колу Суперлиге, уз осврт на амбијент у ком су навијачи црно-белих дочекали госте после освајања шампионског прстена у АБА лиги.


 "Честитам Звезди на заслуженој поебди. За њих је био изузетно значајан меч, а ја сам хтео да представим и да је за нас, али је дошло до опуштања које није паметно. Звезда је ишчистила тим од играча попут Брауна и Самарџиског, па су остали они који су играли јако чврсто и оштро. Сваки дерби има велику важност, овај конкретно је јако битан јер се боре за прва четири места и плеј-оф. Нису одустали ни од борбе за титулу", било је прво што је Вујошевић рекао након пораза од Звезде од 76:69.
Тренер Партизана се осврнуо и на пласман у Евролигу, пошто и даље постоји минимална могућност да поражени финалиста не буде у елити.
"Правила су таква ко ће да игра у Евролиги, може да се деси да не иде другопласирани, из АБА лиге су показали да се не држе чврсто прописа, а њима је важно да не улазе по административним правилима. Што се тиче морала, јако је значајна утакмица. Извињавам се публици што нисмо одговорили на такав начин, недозвољено да се у сусрету са Звездом не да максимум, до коске. Ту је било неко свадбарско расположење, не у екипи, већ једном делу публике. Није се ушло са потребном, лековитом дозом страха", нагласио је Вујошевић.

blic.rs