10. 05. 2013.

Рашовић: Победа у Крагујевцу је императив!

Тренер фудбалера Партизана Вук Рашовић рекао је данас да његова екипа мора да победи Раднички у Крагујевцу и тако задржи два бода предности пред дуел са Црвеном звездом. 


Фудбалери Партизана сутра од 15 сати играју у Крагујевцу против Радничког, утакмицу 27. кола Супер лиге Србије.

Партизан је први на табели са 61 бодом и има два више од Црвене звезде, док се Раднички бори за опстанак, налази се на претпоследњем 15. месту са 24 бода.
"Свесни смо колико нас чека тешка утакмица у Крагујевцу из више разлога. Раднички је екипа која има искусне играче и не заслужује да се бори за опстанак, а желимо да у дерби удјемо са два бода више. Позитивно гледам у утакмицу и свестан сам да неће бити калкулација. Треба очекивати добру утакмицу", рекао је Рашовић на конференцији за новинаре.

Рашовић је рекао да сви знају колико су тешке утакмице које се играју пред "вечити" дерби. "Сада је специфична ситуација, немамо простора за калкулације, нама треба победа, морамо да победимо и ићи ћемо на победу", рекао је он. Тренер црно-белих рекао је да очекује да ће
Раднички играти офанзивно и да ће напасти Партизан и додао да нико у клубу још не ражмишља о дербију који се игра 18. маја.
"Очекујем да у Крагујевцу одиграмо утакмицу на најбољи начин, али су сви свесни да ће дерби бити та утакмица која ће одлучити првака. Ствари зависе од нас и верујем да ћемо успети да прескочимо и ову препреку", рекао је он.
Упитан у ком саставу ће Партизан сутра играти у Крагујевцу, Рашовић је рекао да је Партизан уигравао две комбинације и да ће данас одлучити ко ће играти, али није желео да саопшти тим.

Он је истакао да је приметио напредак у тиму од када је преузео Партизан и да играчи показују невероватну жељу и вољу на сваком тренингу.
"Немам проблем са играчима, осећам енергију на сваком тренингу, они су мотивисани и позитивни и то је оно што ме радује. Изгураћемо ово до краја", рекао је он.

Упитан да прокоментарише писање медија да су кандидати за новог спортског директора Иван Томић, Алберт Нађ и Гордан Петрић и са којим би највише волео да ради, он је рекао да би му добро дошла подршка спортског директора, али да он не одлучује о избору.
На сутрашњи дан Партизан је 1966. године играо у финалу Купа шампиона против Реал Мадрида, у коме је играо и отац Вука Рашовића, Бранко.
"То је дан којим се сви у клубу поносимо и можда није случајно што баш сутра играмо утакмицу", рекао је Рашовић.

sportske.net