01. 04. 2013.

Богдановић: Једва чекам дерби

Одмах се видело, још на утакмици против Солнока, да то неће бити само један добар дан. Не, Богдан Богдановић је дефинитивно ушао у ритам.

На паркету делује одлучније, конкретније, мотивисаније…

- Немојте тако, увек сам изузетно мотивисан – побунио се талентовани бек.

Прихватамо замерку, стварно је увек борбен. Али, нешто се променило у његовој игри. То је на својој кожи, после Мађара, осетила и Мега Визура. Крао је лопте, скакао у одбрани и нападу, асистирао и, што му је у опису радног места – погађао! Богдановић је био мотор Парног ваљка, посебно у тренуцима када није све ишло глатко.

И статистика га је „наградила“ – 20-годишњи Београђанин је МВП првог кола Суперлиге са 29 индексних поена. Понављамо, нешто се променило.

- Можда само тако делује због физичке спремности. Тренинзи су појачани и то сигурно утиче на енергију са којом играмо. Али, не видим неку већу промену – објаснио је Богдановић и уз осмех додао: – Сада само више погађам, што доприноси самопоуздању које ме носи током утакмице.

ЈЕДВА ЧЕКАМ ДЕРБИ 

Пред Партизаном је нови вечити дерби, у среду у 21 час. Црвена звезда је добила претходна три меча, али Богдановић верује у свој тим.

- Када се Лучић врати, мислим да имамо шансе. Једва чекам да играм, некако те мотивише када играш против ривала који има пуну дворану. Ту сви пронађу адреналин, чак и у тренуцима када не иде.

Извор: zurnal.rs