01. 04. 2013.

Кошарка: Пионири освојили турнир у Италији


Пионири Партизана мтс, дечаци рођени 1999. године, учествовали су на Међународном кошаркашком турниру у Италији.
У групној фази Турнира противници Партизанових пионира били су најпре Cremona, затим Fulgor Omegna, а онда и домаћин, екипа Assicego Basket. Све три екипе савладане су врло убедљиво, а тиме је обезбеђен директан пласман у финале Турнира где је противник била љубљанска Олимпија. Пред око 600 гледалаца Црно-бели момци били су изузетно мотивисани и борбени, па су и поред лошијег почетка утакмице и резултата 8:12 за Змајчике на крају првог периода игре, успели меч да преокрену у своју корист и на паузу оду са предношћу од 5 поена, 29:24.
Чврстом одбраном у трећој четвртини и са неколико одличних контранапада предност Црно-белих постала је двоцифрена, а пред почетак последњег периода игре на семафору је писало 45:32. До краја утакмице Олимпија није успела резултатски озбиљније да се приближи, па је коначан резултат гласио 54:45 у корист момака из Хумске.
Уз одличне партије и залагање целе екипе на свим утакмицама, Тадић Тадија понео је епитет МВП Турнира. Тренер Партизана мтс Ђорђе Варагић веома је задовољан односом својих играча све време трајања Турнира и овом приликом им свима честита на освојеном првом месту, и очекује да ће њихов напредак, приступ и залагање на тренинзима обезбедити нове победе и трофеје.
КК Партизан мтс је веома задовољан организацијом Турнира и овим путем се захваљује домаћинима на изузетном гостопримству.

 1. Коло Партизан мтс - Cremona 65:46
 2. Коло Партизан мтс - Fulgor Omegna 82:38
 3. Коло Партизан мтс - Assicego 62:40

Финале: Партизан мтс - Олимпија 54:45

Партизан мтс: Милин 2, Буквић 8, Малешевић 5, Тадић 14, Минић 3, Павић, Петрушев 8, Газивода 2, Чубрило 8, Бајић, Ђурић 2, Михољчић 2

Извор: kkpartizan.rs