14. 06. 2014.

Počinje bitka za trofej, Partizan domaćin

Crno-beli dočekuju Crvenu zvezdu Telekom u prvoj utakmici finalne serije doigravanja Superlige Srbije. Prvak države će postati tim koji prvi stigne do tri pobede.


Malo koji tim može da zadesi toliko povreda koliko ih je Partizan osetio na svojoj koži ove sezone. Plasman u Top 16 fazu Evrolige predstavljao je veliki uspeh za ovaj tim, ali u drugom delu te etape takmičenja videlo se da je tim Duška Vujoševića zaista imao šanse da ode još dalje, ali falilo je ponajviše zdravlja. Na trofej Kupa Srbije se nije ni istakla ozbiljna kandidatura, a na uštrb odmora velikog broja prvotimaca, dok je plasman na fajnal for ABA lige bio imperativ za ovu generaciju Parnog valjka. Nolanov pogodak je bio šok za ceo tim, ali se srpski šampion uzdigao iznad situacije, pokazao pobednički mentalitet i ušao u sjajnu formu u kojoj dočekuje najvažnije mečeve u sezoni. Sve što se desilo do sada ostaje iza ovih momaka i celog Partizana, a odbrana titule počinje ovom utakmicom. 

Crno-beli su regularni deo nacionalnog prvenstvra završili na prvom mestu i time su stekli prednost domaćeg terena bez obzira na protivnika u doigravanju. Ulog je ogroman, a trijumf u finalnoj seriji bio bi epskih razmera- baš zbog svih problema koje su zadesile tim iz Humske tokom prošle godine. Poraz donosi gubitak titule, ali i mnogo više. 

Gradski rival je u doigravanje ušao kao druga ekipa i pred kraj Superlige zabeližio je tri vezana poraza što bi u mnogome moglo da poljulja samopouzdanje kod igrača. Ipak, iz crveno-belog tabora poručuju da će ići na titulu i da istinski žele da prekinu dvanaestogodišnji niz Parnog valjka. 

Protivnici će menjati ulogu domaćina svake sledeće utakmice, a eventualni peti meč (majstorica) igrao bi se pred Partizanovom publikom, dakle po sistemu doigravanja 1-1-1-1-1.

Juriš na 21. titulu državnog šampiona crno-beli počinju u subotu, 14. juna, sa početkom u 20.00 časova.

(Dejan L. Bajić, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar