12. 12. 2013.

Silni Partizan pokorio Istanbul!

Veliki podvig ostvarili su košarkaši Partizana pobedom protiv Fenerbahčea na gostovanju rezultatom 77:79 (17:30, 20:9, 23:20, 17:20). Ova pobeda je utoliko veća jer se zna da je Fenerbahče ove sezone jedan od glavnih favorita za osvajanje naslova u Evroligi i da je uložena basnoslovno velika suma novca u ovaj tim.


Prvu četvrtinu Partizan je odigrao furiozno, a posebno treba istaći da crno-beli nisu imali nijedan promašaj iz igre u prvih osam minuta (11/11). Kada se na to pridoda fantastična defanziva rezultat nije mogao da bude drugačiji od onog koji je stajao na semaforu- 17:30 za crno-bele.

Koliko su crno-beli bili raspoloženi u prvoj četvrtini, toliko su bili indisponirani u drugoj. Čitavih šest minuta Milosavljević i družina nisu mogli da pronađu put do koša Fenerbahčea. To su domaćini iskoristili i uz pomoć nekoliko diskutabilnih sudijskih odluka potpuno vratili meč u egal. Na poluvreme Partizan odlazi sa prednošću od 37:39.

Kada je u trećoj deonici Preldžić doveo domaće do osam poena prednosti (58:50), malo ko je verovao da će nastupiti veliki preokret koji su režirali Bogdanović, Kinsi, Milosavljević i Lovernj. Usledila je velika serija 0:9 koja je preokrenula stvari u korist Partizana. Ipak, na kraju trećeg dela igre Fener ima minimalnu prednost od 60:59.

Onda se dešava magija koju su priredili momci u crno-belim dresovima. Bogdanović je otvorio ovaj deo igre trojkom, nadovezali su se poenima Kinsi i Lovernj, pa je Partizan imao velikih 64:73.
Kinsi je nekoliko puta ukrao loptu domaćim košarkašima i praktično najavio veliki trijumf. Bilo bi nepravedno da se ne pomene i doprinos ostalih igrača koji su izgarali za svaku loptu. Na kraju velika drama, promašena trojka Bojana Bogdanovića za domaće, te četiri realizovana slobodna bacanja Kinsija na kraju doneli su slavlje i konačnih 77:79. U hali se u tim trenucima mogla čuti samo pesma igrača u crno-belom!

Najefikasniji su bili Kinsi sa 20, Bogdanović sa 19, te Milosavljević i Lovernj sa po 18 poena.

Ukoliko sutra Budiveljnik savlada kod kuće Nanter, crno-beli će jednom nogom biti u narednoj fazi takmičenja. U sledećem kolu Partizan u Pioniru dočekuje CSKA iz Moskve 19.decembra.

(Igor Kamber, PartizanBeograd.net)



Nema komentara :

Objavi komentar